Начало Избрани Льоклер: Бих се радвал да видя Люис и Мерцедес да се борят...

Льоклер: Бих се радвал да видя Люис и Мерцедес да се борят за шампионата заедно с Ред Бул и Ферари

2449
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Ферари

Шарл Льоклер се чувства готов да се бори с Макс Верстапен и Люис Хамилтън. Пилотът на Ферари иска да се бори за световната титла през сезон 2023 в F1 след като стана вицешампион в края на миналата година.

Льоклер започна сезон 2022 като основен претендент за световната титла. Монегаскът спечели два от първите три старта и започна да отваря разлика пред Макс Верстапен. Но с напредването на кампанията Льоклер се сблъска с редица проблеми с надеждността на мотора Ферари 066/7, както и няколко груби стратегически грешки. Така Скудерията загуби всичката инерция, която беше набрала в началото на годината.

Льоклер спечели още една победа до края на изминалата кампания. 25-годишният състезател спечели състезанието за Голямата награда на Австрия, макар да имаше технически проблем в своя болид. След това той така и не успя да се пребори с Верстапен и Ред Бул. До края на сезон 2022 той дори започна да изостава от състезателите на Мерцедес. В крайна сметка Льоклер запази второто място в крайното класиране и спечели битката срещу втория пилот на Ред Бул Серхио Перес.

Льоклер признава, че позицията му да се бори за победи през 2022 г. може да подейства като положителен фактор за това, върху което трябва да се съсредоточи занапред.

„Миналата година успях да се боря за победи. Това променя начина ми на мислене и всички тези неща“, сподели Льоклер.

„В края на краищата просто трябва да направя точно същата работа, която вършех миналата година. Тя е свързана с това да се опитам да оптимизирам работата, която трябва да върша в колата и се опитам да се подобря като отборен играч и т.н. Фактът, че това бе нов автомобил [през 2022 г. с промените в регламента], също не променя много нещата“, добави пилотът на Ферари.

Льоклер призна, че би се радвал на по-голяма битка за световното първенство през тази година. Пилотът на Ферари ще се радва да се бори както с Верстапен, така и с Хамилтън. Седемкратният световен шампион завърши една трудна кампания, в която не успя да се бори за титлата заради трудния за управление болид на Мерцедес. Но с напредване на сезона британецът се доближи до върха благодарение на напредъка, който постигна тима от Бракли.

„Бих се радвал да видя Люис и Мерцедес да се борят за шампионата заедно с Ред Бул и Ферари. Това би било наистина невероятно. Лично аз се чувствам се готов да приема това предизвикателство“, допълни Шарл Льоклер.

Същевременно Карлос Сайнц разкри, че вече е водил разговори с новия директор на Скудерията Фредерик Васьор. Испанецът също така се е запознал с болида на Ферари за сезон 2023, който ще бъде официално представен на 14 февруари.

„Видях ли новата кола? Разбира се, следя този процес от няколко месеца. Вече говорих и с новия шеф на отбора Фредерик Васьор. Зимната тестова сесия не е далеч, но няма да кажа нищо, докато не видя останалите на пистата“, сподели Сайнц в първото си официално интервю за 2023 г.

В момента 28-годишният състезател се намира в Саудитска Арабия. Там той присъства на тазгодишното издание на рали Дакар, където кара неговият баща Карлос Сайнц-старши. Състезателят на Ауди спечели първия същински етап на състезанието. Испанецът спука гума, но въпреки това успя да даде най-добро време и оглави класирането. Сайнц-старши е и един от основните претенденти за победата в рали Дакар 2023.

Сайнц-младши сподели първите си впечатления от Дакар и разкри, че един ден може да последва стъпките на своя баща и да се пробва в ралитата.

„Бях в хеликоптер по време на етап №1. Беше красиво и невероятно“, каза пилотът на Ферари. „За първи път съм тук на Дакар, макар че в началото нещата не бяха добре. Баща ми спря веднага, за да смени гума заради спукана. Но след това той тръгна по-бързо и спечели. Знам много добре, че той искаше да го направи пред нас“, обясни Карлос Сайнц-младши.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Carlos Sainz (@carlossainz55)