Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер помага на Червения кръст, Изола и Аривабене карат линейки

Льоклер помага на Червения кръст, Изола и Аривабене карат линейки

957
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: ATP

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер участва в акция на Червения кръст в Монако. Младежът бе част от доброволчески екип, който транспортира оборудване до болница „Принцеса Грейс”. Там се лекуват заразените с коронавируса пациенти.

Спортният шеф на Пирели Марио Изола и бившият ръководител на Ферари във Формула 1 Маурицио Аривабене пък са част от директната битка с вируса

„Аривабене не е споделил с никого, но от началото на кризата е доброволец. Транспортира възрастни и болни хора до болниците”, сподели италианският журналист Лео Турини.

63-годишният Аривабене бе част от концерна Филип Морис и бе шеф на маркетинговия департамент, работещ в близко сътрудничество с Ферари. Стана част от Гран при, присъединявайки се през 2010 г. към комисията за Формула 1 на ФИА като представител на спонсорите. В края на 2014 г. Серджо Маркионе го направи шеф на Скудерията. Аривабене замести на този пост Марко Матиачи и изкара там четири години. В началото на 2019 г. бе заменен от Матия Биното.

Изола започна доброволческата си работа две седмици след прибирането от несъстоялата се Гран при на Австралия

Той е част от екип към организацията Croce Viola в Милано, който също транспортира хора към болниците. Смените продължават по 10-12 часа, като Изола споделя, че те стигат за до около 9 пътувания до адреси. Той най-често кара линейката, но има необходимата подготовка за парамедик и в случай на нужда е в състояние да изпълни и тази роля.

„Понякога става трудно да дишаш с маската. Физически натоварващо е – особено когато сваляш хора по стълби, тъй като не могат да ходят сами. Има и психологическо отражение. Трябва да се стараеш да не се въвличаш твърде много емоционално, което е сложно. Опитваме се да разберем ситуацията в семействата. Ако положението не е твърде сериозно, ги успокояваме, гледаме да сме положително настроени”, обясни той.

Когато не е зад волана на линейка, Изола върши работата си в Пирели и работи заедно с Либърти Медия, ФИА и отборите в опитите да сглобят календар за втората половина от 2020 г.

„Не мога да поема мениджърска роля в Croce Viola, тъй като щом шампионатът започне – да се надяваме да е скоро – ще трябва да пътувам. Тогава основната ми работа ще е приоритет”, допълни спортният директор на Пирели.