Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер и Биното се обясняват на вечеря в Монако; Еди Джордан: С...

Льоклер и Биното се обясняват на вечеря в Монако; Еди Джордан: С приятели като стратезите на Ферари врагове не ти трябват

5353
0
Матия Биното, Шарл Льоклер
Матия Биното и Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер и Матия Биното са се срещнали снощи на вечеря в прочутия Отел дьо Пари в Монако. Предполага се, че виждането е било с цел изясняване на ситуацията след Гран при на Великобритания. Тактиката на Ферари по време на надпреварата на пистата Силвърстоун предизвика огромен отзвук. Разпространена бе и информация, че част от тима на Скудерията първоначално е отказал да участва в церемонията на подиума и снимките по случай победата на Карлос Сайнц.

След финала Биното и Льоклер бяха засечени да разговарят. Пилотът каза, че шефът на отбора искал „да го разведри“. Физиономиите и излъчването на двамата, както и фактът, че Биното размахваше пръст на Шарл обаче не сочеха подобно нещо. Впоследствие Льоклер приветства съотборника си за успеха му, първи в кариерата на Сайнц във Формула 1. Говори се обаче, че е отказал да участва в спонсорско събитие по-рано тази седмица. Вместо да следва предварителната програма на екипа, Шарл се прибрал директно в Монако.

Шефът на Ферари и пилотът бяха засечени на излизане от Отел дьо Пари. Фенове дори заснеха кратко видео как двамата се разделят

Критиките към легендарния тим пък не бяха само в Италия. Жак Вилньов посочи, че Ферари допуска едни и същи грешки. Той критикува и поведението на Льоклер. Според канадеца Шарл се държал с отбора като че ли е „назначен за първи пилот“. Повечето упреци обаче бяха отправени към екипа.

„Нямаше как да е по-тъпо от това“, заяви бившият F1 пилот и настоящ телевизионен коментатор Ралф Шумахер. „Льоклер бе в далеч по-добра позиция в шампионата от Сайнц. Битката с Макс Верстапен е толкова близка, че трябваше да сторят всичко възможно, за да вземе победата. Особено като се има предвид, че Макс бе с проблеми по колата.“

Бившият собственик на отбор от Формула 1 Еди Джордан бе направо брутален.

„Ако имаш приятели като стратезите на Ферари, то врагове не ти трябват“, заяви той

Герхард Бергер, който през част от кариерата си е карал за Ферари, сподели, че случилото му се напомня за хаоса в тима от неговото време.

„Не съм оптимист по отношение шансовете на Ферари за титлата. Те работят по техния си начин. Това обаче ми напомня за моето време, когато цареше хаос“, сподели австриецът.

Този уикенд Ферари, Льоклер и Сайнц ще продължат борбата през сезон 2022 в Гран при на Австрия.