Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер иска само чист уикенд след пет кошмарни състезания (обновена)

Льоклер иска само чист уикенд след пет кошмарни състезания (обновена)

2027
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Спас Генев

Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц останаха втори и трети в квалификацията през уикенда за Гран при на Австрия.

„Мисля, че и тримата (с Макс Верстапен) бяхме много близо. Беше вълнуваща квалификация“, заяви Льоклер непосредствено след сесията.

„В последната си обиколка имах известни проблеми да накарам гумите си отново да заработят след толкова време в питовете. Макс бе просто малко по-бърз, така че поздравления за него. Надявам се на вълнуващо състезание утре.“

„Аз само искам да направя чиста надпревара. Вече изкарах пет кошмарни състезания. Затова се надявам всичко да премине гладко този уикенд и най-после да вземем точките, които заслужаваме“, сподели още Льоклер.

Сайнц определи квалификацията си като силна.

„Моментът на спиране в Q3, непоемането на твърде големи рискове в Q1 и Q2, натискането в Q3 – всичко се получи. Мисля, че имаме прогрес. Определено съм значително по-уверен и се чувствам по-комфортно след последните няколко старта. Имаме обаче още работа“, каза още испанският пилот.

Той допълни, че във втората свободна тренировка утре ще се съсредоточи върху дълги серии с F1-75.

„Ще изпробваме гумите, ще се постараем да потърсим още малко комфорт, за да се борим и в спринта, и в състезанието. Мисля, че всичко е постижимо от трето място на грида. Според мен ще е интересна надпревара. Има изтегляне, DRS и т.н.“

В Скудерията са били сигурни, че битката ще е много оспорвана, коментира спортният директор на Ферари Лоран Мекис

„По време на свободната тренировка се трудихме много по оптимизирането на болидите си. След това бяхме достатъчно конкурентоспособни, за да се борим за полпозишън до хилядни от секундата. Не успяхме да вземем първото място, но това се случва при толкова малки разлики. Всичко е част от играта. Ще се постараем да променим нещата в състезанието.“

„Основната характеристика на този уикенд е, че всъщност имаме едно много дълго състезание – 400-километрово, разделено на две части. Видяхме потенциала си тук и че вървим в правилната посока. Сега можем да очакваме едно наистина интересно предизвикателство. Разликата спрямо съперниците ни е минимална. Искаме да обърнем днешния резултат и най-малкият детайл може да донесе тази разлика“, каза още Мекис.