Начало Избрани Льоклер изненадан от полпозишъна в Баку

Льоклер изненадан от полпозишъна в Баку

2560
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер спечели квалификацията на Гран при на Азербайджан. Пилотът на Ферари показа отлична скорост на пистата по улиците на Баку и записа феноменална обиколка във финала на Q3. Това бе първи полпoзишън за Льоклер от началото на сезон 2023 в F1 и общо трети пореден в Баку.

Льоклер показа отлична скорост още в първата и единствена свободна тренировка за Голямата награда на Азербайджан. Състезателят на Ферари финишира на втора позиция и изостана със само 37 хилядни от резултата на Макс Верстапен.

Пилотът на Ферари записа идентично време с Верстапен в първия си опит в Q3. Във второто си излизане той показа отлична скорост и дори леко закачи стената. Въпреки това той записа невероятна обиколка за 1:40.203 мин. Постижението на Льоклер остана непосилно дори и за пилотите на Ред Бул, които се наредиха втори и трети

Льоклер призна, че не е очаквал да спечели квалификацията в Баку и определено е във възторг.

„Първото място със сигурност е изненада. Влязохме в уикенда в Баку с мисълта, че ще бъде страхотен уикенд ако изпреварим в квалификацията Мерцедес и Астън Мартин. В крайна сметка сме на полпозишън, което е наистина добра изненада“, сподели Льоклер веднага след като излезе от своя автомобил.

Въпреки че финишира пред двете машини на Ред Бул, Льоклер знае много добре какви са шансовете му в неделното състезание.

„Не трябва да забравяме, че нашият състезателен автомобил все още е зад този на Ред Бул, така че ще бъде трудно да запазим лидерството. Целта ни е да ги задържим зад себе си колкото се може повече време“, добави пилотът на Ферари.

Като цяло Льоклер призна, че е доволен от представянето си в днешната квалификация в Баку.

„Наистина съм доволен от обиколката. Чувството беше добро от самото начало, така че наистина съм много щастлив. Ще бъде предизвикателство, защото все още не сме карали с медиум, а утре за първи път ще карам в квалификацията [спринтовата]. Трябва да не допускам грешки, защото имаме само един комплект меки гуми“, добави пилотът на Ферари.

Съотборникът на Льоклер Карлос Сайнц остана четвърти. Пилотът на Ферари нямаше отговори на темпото на своя колега от Монако и се нареди зад двете машини на Ред Бул.