Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Не съм сигурен къде точно ни липсва скорост

Льоклер: Не съм сигурен къде точно ни липсва скорост

3309
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Отборът на Ферари посвети първата свободна тренировка за Гран при на Япония основно на работа по настройките на автомобилите си и събиране на данни за поведението на гумите. През втората програмата за трупане на данни за състезателното темпо на SF90 продължи. Екипът направи директно сравнение на колите с гуми медиум и софт. Опитите на Шарл Льоклер и Себастиан Фетел за бързи обиколки бяха в началото и края на следобедната сесия.

„Извлякохме максимума от днешния ден“, заяви Льоклер, който бе четвърти и в двете тренировки.

„Всички подходиха към сесиите – особено втората – по различен начин заради отлагането на квалификацията за неделя. Ние не сме точно в ситуацията, в която искахме. Не съм напълно сигурен къде точно ни липсва скорост, но знам, че част от напредъка ще дойде от подобрение на моето каране.“

Льоклер допълни, че липсата на достатъчно скорост е изненада за Скудерията

„В крайна сметка бяхме много силни в последните четири надпревари. Очаквахме да вървим доста добре тук, но не се получи така. Балансът не е зле, просто ни липсва скорост. Трудно ще е да догоним Мерцедес. В неделя ще е доста напрегнато, но крайна сметка пилотът мисли за едни и същи неща преди да седне в колата. Ще работим какво обикновено, ще се постараем да постигнем подобрение във всички области и да свършим колкото се може по-добра работа“, допълни той.