Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Малко съм разочарован, но пък направихме добра квалификация

Льоклер: Малко съм разочарован, но пък направихме добра квалификация

3237
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер, снимка Ферари

Шарл Льоклер финишира на втора позиция в квалификацията за Гран при на Бахрейн. Пилотът на Ферари обаче беше леко разочарован от този свой резултат. Льоклер призна, че ритъмът му е бил нарушен по време на Q3. Така той не е успял да се пребори с Макс Верстапен за полпозишъна.

26-годишният състезател даде седмо време в Q1 и уверено продължи напред. В Q2 той оглави класирането, след като записа наистина добро време и изпревари Верстапен с 0.209 сек. Това постижение накара мнозина да вярват, че Льоклер ще спечели първата квалификация за тази година

В Q3 обаче Льоклер нямаше отговор на темпото на Верстапен. Трикратният световен шампион спечели с известна лекота сесията на пистата в Бахрейн и изглежда фаворит и за първото място в утрешната надпревара. Льоклер на свой ред застава до него на първа стартова редица.

Льоклер излезе на пистата в началото на Q3 с използвани меки гуми, след което премина към нов комплект. Пилотът на Ферари смята, че именно промяната е нарушила ритъма му.

„Малко съм разочарован, но пък направихме добра квалификация. До този момент уикендът беше коварен. Опитахме доста неща в тренировките, а след това намерих подходящия ритъм в квалификацията“, сподели Льоклер.

„Q1 беше малко трудна. За съжаление сложихме два нови комплекта софт, което малко компрометира Q3. Като цяло това бе една доста добра квалификация и един добър старт на годината. Намираме се на по-добро място в сравнение с преди една година, което е добре. Сега трябва да видим какво ще бъде състезателното темпо утре“, добави пилотът на Скудерия Ферари.

Льоклер призна, че постижението в Q2 на практика е можело да му донесе полпозишъна, ако е било постигнато малко по-късно

„В Q2 мисля, че направих 29.1, което е приблизително същото време за обиколка като това на Макс в Q3. Темпото беше налице в автомобила. Мисля, че загубихме малко ритъм с използвания комплект C3 в Q3. След това трябва да се адаптирам към новите гуми. Аз загубих малко и там, но като цяло това беше положителна квалификация.“

„Убеден съм, че направихме крачка напред. Сега трябва да изчакаме и да видим утре реално колко голяма е тази крачка. Наистина смятаме, че Ред Бул все още е доста напред в състезателни условия. Ще видим. Както винаги, ако има възможност, ще я използвам и ще видим какво ще стане“, завърши Шарл Льоклер.

Другият пилот на Ферари Карлос Сайнц даде четвърто време в Q3. Испанецът беше на върха в Q1, но след това започна леко да изостава. В крайна сметка Сайнц се нареди на две места зад Льоклер, като двамата бяха разделени от Джордж Ръсел с Мерцедес.