Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц пред Алонсо и Верстапен в третата тренировка в Сахир

Сайнц пред Алонсо и Верстапен в третата тренировка в Сахир

2352
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц финишира на първа позиция в третата свободна тренировка в Сахир. Пилотът на Ферари записа обиколка за 1:30. 824 мин. Втори и трети в сесията финишираха световните шампиони Фернандо Алонсо (Астън Мартин) и Макс Верстапен (Ред Бул).

Чудесни условия посрещнаха пилотите и отборите от F1 преди началото на последната тренировка за уикенда в Бахрейн. Температурата на въздуха беше 20 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 34. Вероятността за валежи отново беше нулева.

През първите 5 мин. нямаше никаква активност на пистата. Пилотите стояха в гаражите на своите отбори и се подготвяха за началото на сесията. Хамилтън реши да напусне бокса и да започне да записва обиколки. Седемкратният световен шампион използваше гуми софт. Междувременно специален гост на събитието беше трикратният световен шампион Джеки Стюарт

Хамилтън записа първата най-добра обиколка в последната тренировъчна сесия в Сахир за 1:32.733 мин. В същото време на пистата се появи и Карлос Сайнц. Догодина испанецът ще отстъпи мястото си във Ферари именно на седемкратния световен шампион.

В следващите минути на пистата се появиха повече автомобили. Льоклер на свой ред поведе в класирането с обиколка за 1:32.677 мин. Сайнц даде трето време, следван от Ботас и Жу. Повечето пилоти използваха меки гуми, докато Албон- средно твърди. Перес пък правеше обиколки с най-твърдите смеси на Пирели. Мексиканецът не беше доволен от превключването на предавките.

Строл водеше след изминаване на 1/3 от последната тренировка на Сахир. Пилотът на Астън Мартин направи обиколка за 1:32.327 мин. Втори беше Магнусен, следван от Норис, Льоклер, Хамилтън, Сайнц, Хюлкенберг, Ботас, Перес и Жу. Верстапен, Алонсо и някои други пилоти още не бяха записали обиколка.

Алонсо водеше в класирането след преполовяването на третата свободна тренировка в Сахир. Двукратният световен шампион записа време за 1:31.582 мин. Второто място заемаше Ръсел, следван от Льоклер, Сайнц и Строл. На шесто място беше Магнусен. В топ 10 влизаха още Албон, Норис, Хамилтън и Рикиардо. По-назад се намираха Верстапен и Перес. Състезателите на Ред Бул обаче използваха само твърди гуми.

С напредване на сесията нямаше сериозни промени в класирането. Пилотите продължаваха да правят трупат обиколки и да събират информация. Кристиан Хорнер не беше на питуола на Ред Бул. Предположенията са, че британският мениджър води разговор със Стефано Доменикали и президента на ФИА Мохамед бин Сулайем.

Перес и Верстапен се появиха на трасето с меки гуми през последната третина от сесията в Сахир. Двамата веднага оглавиха класирането, като нидерландецът записа най-добрата обиколка за 1:31.062 мин. Перес изоставаше с 0.186 мин. от времето на своя съотборник

В последните 10 мин. Алонсо си върна водачеството с обиколка за 1:30.965 мин. Норис на свой ред даде трето време, а Пиастри- пето. Сайнц и Льоклер също се появиха на пистата с меки гуми. Испанецът поведе в класирането с време за 1:30.824 мин. Льоклер пък даде четвърто време.

Сайнц в крайна сметка оглави класирането след приключването на свободна тренировка №3 в Сахир. Веднага зад пилота на Ферари се наредиха Алонсо и Верстапен. Четвъртата и петата позиция бяха заети от Льоклер и Норис. Топ 10 допълниха Ръсел, Пиастри, Перес, Хюлкенберг и Строл.