Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер начело след сутрешната сесия на Каталуня

Льоклер начело след сутрешната сесия на Каталуня

3009
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Фераро

Шарл Льоклер с Ферари постигна най-добро време в сутрешната сесия от втория ден от тестовете на пистата Каталуня край Барселона. Новият пилот на Скудерията се доближи до топвремето на Фетел от първия ден. Вчера съотборникът му записа 1:18.161 мин.

Днес роденият в Монако състезател постигна 1:18.247 мин с гумите С3 с жълт кант, които са средни по твърдост. Той навъртя 73 обиколки, като повече от него направи само шампионът Люис Хамилтън с Мерцедес. Британецът остана 7-и, но тестваше колата с много гориво.

Втори за сесията се нареди Кевин Магнусен с Хаас. Датчанинът с гумите С3 обаче остана на близо секунда от Льоклер. Малко по-бавен от него бе 3-ият Антонио Джовинаци с Алфа Ромео (1:19.312 мин), който обаче бе с по-меките гуми C4.

Най-впечатляващо беше времето на 4-ия Ландо Норис с Макларън. С доста по-твърдите гуми С2 британецът постигна 1:19.489 мин.

Даниел Рикиардо с Рено остана 6-и. Но австралиецът направи най-малко турове от всички – 28, след като горният елемент на задното му крило се откачи на старт-финалната права. Забавяне в подготовката имаше и в Торо Росо. Там Алекс Албон се завъртя и спря в чакъла още в първата минута от изпитанията.