Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Най-важното нещо утре е да предвидим еволюцията на пистата

Льоклер: Най-важното нещо утре е да предвидим еволюцията на пистата

2467
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Първи и трети завършиха петъка от уикенда за Гран при на Австралия пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. От Скудерията определиха деня си като окуражаващ. Ландо Норис пък направо предсказа, че екипът от Маранело ще спечели полпозишъна на пистата Албърт парк.

„Ферари с Льоклер ще е на полпозишън. Или с Карлос“, заяви пилотът на Макларън. „Очевидно е, че Ферари и Ред Бул са далеч, далеч напред. Дори Астън Мартин е малко пред нас. Ние губим по малко във всеки сектор, по цялата писта. Може би малко повече в тесните завои като в последната част на трасето. Още от днес е очевидно, че Ред Бул и Ферари са твърде бързи за нас. Мерцедес и Астън Мартин са по-добри цели“, допълни Ландо.

Льоклер бе доволен от поведението на своя SF-24 и представянето си през първия ден от уикенда в Австралия.

„Беше солиден първи ден. Всичко се усещаше добре от началото, чувствах се комфортно в колата. Най-важното нещо, което трябва да направим утре, е да предвидим еволюцията на пистата“, коментира Льоклер

„Ще се фокусираме върху оптимизиране на баланса си и ще се опитаме да направим крачка напред преди квалификацията. Засега нещата изглеждат добре, но да видим какво ще стане утре. Очаквам битката да е много по-близка“, добави монегаскът.

Сайнц навъртя почти цяла състезателна дистанция през деня – общо 48 обиколки. Нямаше физически проблеми, а в края на петъка се чувстваше добре

„Последните две седмици бяха трудни, но честно казано, съм щастлив, че изкарах и двете тренировки, а накрая се чувствах сравнително комфортно. Ще продължавам да работя стъпка по стъпка, за да стигна до квалификацията във възможно най-добра форма. Сигурен съм, че утре всичко ще е по-добре като цяло. Колата изглежда има чудесно темпо този уикенд. Ще се постараем да извлечем максимума и от тялото, и от автомобила!“, сподели испанският пилот на Ферари.