Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Марко: Ферари кара на високи режими в тренировките, но ние трябва да...

Марко: Ферари кара на високи режими в тренировките, но ние трябва да работим по състезателното си темпо

5723
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Ред Бул има работа по състезателното темпо на RB20, заяви Хелмут Марко след петъчните свободни тренировки на пистата Албърт парк в Мелбърн. Макс Верстапен завърши втори подготовката в Австралия, а съотборникът му Серхио Перес бе осми в подреждането.

„Ферари вече натисна със задвижващата система – караха на високи режими в тренировките, докато ние не го направихме. Но темпото на [Шарл] Льоклер в дълга серия бе забележително. Затова трябва да работим по настройките за състезанието“, коментира Марко

Верстапен позагуби търпение, след като се наложи подът на автомобила му да бъде сменен.

„За съжаление работата стана малко хаотична заради случилото се в първата тренировка. Излязох настрани, счупих си пода и шасито. Отне повече време, докато ги поправят, така че загубих около 20 минути от втората тренировка“, обясни Верстапен.

„Но отборът се справи, така че въпреки всичко успяхме да си изпълним програмата. Щеше ми се дългата серия да беше с още няколко обиколки по-дълга, но при такава загуба на време това е положението. Квалификационното темпо бе добро. Мисля, че Ферари-тата са бързи, но ние имаме какво да напаснем по колите си. Но нищо лошо не се е случило, няма нищо притеснително“, допълни нидерландският пилот.

Перес определи петъка като сложен за себе си и също каза, че с тима имат работа тази вечер.

„Карането в Мелбърн е доста трудно следобед, защото видимостта е свръх ужасна – ниското слънце ти пече директно в очите. Мисля обаче, че като цяло сме в добра позиция и би трябвало да сме силни утре.“

„Износването изглежда доста високо в дългите серии. Трябва да анализираме внимателно това. Интересно ще е коя ще е най-добрата стратегия този уикенд. От Ферари изглеждат силни – тази писта като че ли им пасва по-добре. Особено конкурентоспособни са в състезателно темпо. Предизвикателство ще е да ги победим този уикенд“, каза Перес.

Хелмут Марко пък бе попитан след петъчните тренировки на Албърт парк каква е обстановката в Ред Бул. 80-годишният австриец отговори, че нещата постепенно се успокоявали и всички се връщали към обичайната си работа. Той допълни, че докато отборът дава на Макс Верстапен достатъчно силна кола, то няма причина нидерландецът да напуска.