Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер определя сезон 2020 като най-силния в неговата кариера

Льоклер определя сезон 2020 като най-силния в неговата кариера

1812
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка Ферари

Шарл Льоклер смята, че изминалия сезон е бил най-силния в неговата кариера въпреки слабата форма, в която се намира Ферари. Пилотът от Монако спечели 98 точки, като записа два подиума през годината и остана на осма позиция в крайното подреждане. Черните кончета завършиха на шесто място в шампионата при конструкторите. Това бе най-слабият резултат за тима от Маранело от сезон 1980.

Льоклер вярва, че въпреки трудната година за него и Ферари е постигнал максумима с трудната за управление кола SF1000.

„Мисля, че сезонът бе разделен на две части. За мен той бе най-добрият в моята кариера във F1. Доволен съм от това, което показах на пистата. Предприех доста рискове, които в доста случаи се отплатиха и така успях да спечеля доста точки. Нo няколко пъти нещата не се получиха и загубихме ценни точки. Въпреки това определям 2020 като добра година, въпреки всички трудности, които имахме и нямам търпение за старта на новия сезон“, сподели Льоклер.

Състезателят от Монако също похвали начина, с който Ферари се е справил с тази трудна ситуация след тестовете на пистата Каталуния.

„След тестовете в Барселона знаехме, че нещата не са наред. Реалността за нас бе очевидна още преди първия старт  в Австрия. Въпреки това работихме здраво и това даде резултат в някои надпревари. Направихме малки стъпки напред и се надявам да са в правилната посока. Догодина ще се върнем по-силни и с нетърпение очаквам да покажа на какво съм способен“, завърши Шарл Льоклер.