Начало Избрани Жу най-бърз във втория ден тестове в Бахрейн, Верстапен на 0.040 сек....

Жу най-бърз във втория ден тестове в Бахрейн, Верстапен на 0.040 сек. зад пилота на Алфа Ромео

4163
0
Гуаню Жу, Алфа Ромео
Гуаню Жу, снимка Алфа Ромео

Гуаню Жу завърши на първа позиция във втория ден тестове в Бахрейн. Пилотът на Алфа Ромео записа най-бързата обиколка за 1:31.610 мин. Китаецът изпревари с 40 хилядни вчерашния лидер Макс Верстапен с Ред Бул. Трети финишира Фернандо Алонсо. Състезателят на Астън Мартин остана на 0.595 сек. от времето на Жу.

Условията в Бахрейн отново бяха подобни на тези от вчерашния следобед. Времето отново бе горещо и сухо. В следващите няколко часа температурите ще започнат да падат във финалната част на сесията, която ще приключи на изкуствено осветление.

За разлика от вчерашния ден, днес състезателите напуснаха своите гаражи малко след началото на втората част от предпоследния ден изпитания в Бахрейн. Първи на трасето бе Гуаню Жу. Пилотът на Алфа Ромео кара сам, което означава, че утре той ще отстъпи колата на Валтери Ботас.

Малко след Жу на пистата се появи и Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул ще запише последното си участие в тестовете след като вчера караше през целия ден. Нидерландецът веднага показа добро темпо и даде трето време. Няколко тура по-късно Верстапен подобри времето на доскорошния лидер Карлос Сайнц и записа 1:31.650 мин. с гуми С3

С напредване на днешния ден Верстапен продължаваше да заема първото място в подреждането. Нидерландецът отново се чувстваше много комфортно в автомобила на Ред Бул, който се движеше много добре в завоите. Льоклер също бе на трасето с гуми С3. Монегаскът правеше възможно повече обиколки с болида на Ферари, който леко подскачаше. Причината за появата на този феномен е свързана или с неравностите на пистата Бахрейн или с опитите на Скудерията да настрои SF-23 да бъде максимално близо до асфалта. Междувременно Нико Хюлкенберг използваше меките гуми на Пирели.

2 часа преди края на предпоследния ден изпитания в Бахрейн Верстапен продължаваше да води макар да не подобри постижението си. Състезателят на Ред Бул тестваше и нови компоненти по своя RB19, които бяха покрити със зелена боя. Междувременно днес е премиерата на Drive to Survive. Документалният сериал за F1 може да се гледа в платформата Нетфликс.

Около час и половина преди края на днешния ден тестове в Бахрейн Джордж Ръсел спря на пистата заради потенциален проблем с хидравликата. Това доведе до червен флаг и спиране на сесията

След рестарта Оскар Пиастри веднага излезе на пистата в Бахрейн Австралиецът не бе напълно доволен от баланса на MCL60. С напредване на деня Верстапен остана на върха, следван от Де Врис, Алонсо, Хюлкенберг, Сайнц, Сарджънт, Льоклер, Жу и Пиастри и Гасли. Верстапен и Хюлкенберг дори си „спретнаха“ битка на старт-финалната права.

Малко след спирането на Ръсел от Мерцедес потвърдиха, че повредата в болида на британеца наистина е свързана с хидравликата. Екипът от Бракли също потвърди, че Ръсел приключи участието си в днешния дени изпитания.

В последния час на днешния изпитания в Бахрейн Гуаню Жу сложи меки гуми и излезе начело. Пилотът на Алфа Ромео записа обиколка за 1:31.610 мин. Резултатът на китаеца е с 40 хилядни по-добър от този на Верстапен. Третото място пък бе заето от Алонсо, който продължаваше да показва отлично темпо с болида на Астън Мартин.

До края на предпоследния ден от тестовете в Бахрейн бе тествана системата за виртуална кола за сигурност. Същевременно сесията отново бе спряна заради Гуаню Жу. 23-годишният състезател спря своя болид Алфа Ромео С43 в края на бокса заради вероятен технически проблем. Логан Сарджънт от Уилямс също бе принуден да угаси автомобила заради повреда в машината FW45.

В последните минути пилотите отново направиха тренировъчни стартове и не подобряваха постиженията си. В резултат на това Жу остана на първа позиция във втория ден изпитания в Бахрейн, следван от Верстапен и Алонсо. Четвърти завърши Ник де Врис (Алфа Таури), следван от Нико Хюлкенберг (Хаас), Карлос Сайнц (Ферари) и Логан Сарджънт с Уилямс. Топ 10 допълниха Шарл Льоклер (Ферари), Оскар Пиастри (Макларън) и Пиер Гасли с Алпин.

резултати от втория ден тестове в Бахйрен
резултати от втория ден тестове в Бахрейн, снимка Пирели