Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Отношенията ни със Себ са много добри

Льоклер: Отношенията ни със Себ са много добри

1850
0
Льоклер и Фетел
Шарл Льоклер и Себастиан Фетел, снимка: Спас Генев

От Иван Тенчев, наш специален пратеник на Монца

Най-младият победител в историята на Ферари Шарл Льоклер определи отношенията си със Себастиан Фетел като много добри и продуктивни. Той още веднъж подчерта важността на оставането на Себ пред Хамилтън в продължение на две обиколки на Спа миналата неделя. Според Льоклер, двамата се разбирали много добре, обменяли данни и постоянно комуникирали в усилията си да подобрят колата на Ферари.

Фетел от своя страна се съгласи, че двамата работят добре и обменят много информация. А на въпрос каква е разликата в работата му сега с Льоклер спрямо тази, която споделяше с Кими Райконен, Себастиан заяви с усмивка, че най-малкото разменят много повече думи. Освен това те работят успешно в една посока.

Двамата ще се борят в неделя за първа победа на Ферари на Монца от 2010 г. насам, когато на прочутата писта победата за Скудерията взе Фернандо Алонсо. Последният ще дойде в падока този уикенд, но с тима на Макларън.

Фетел отново предпазливо заяви, че наистина скоростта на Ферари, показана и на Спа е била отлична.

Но както се е видяло и в Белгия, в Мерцедес имат отлично темпо в състезанията и успехът ще зависи от много точното намиране на баланса и работата с гумите.

Льоклер пък каза днес на голямата пресконференция на ФИА, че уикендът на Спа е бил наистина тежък заради смъртта на приятеля му Антоан Юбер във Формула 2, но и заради самото състезание, в което за малко не загуби отново победата.

Сега обаче Шарл се чувства по-добре. Победата му е вдъхнала увереност и се надява да е само първата от много. Младежът заяви още, че се надява да празнува след края на този уикенд, защото не го е направил след успеха в Белгия, където е бил крайно изтощен и уморен от всичко.

Фетел обясни още, че вероятно ще се правят опити за изтегляне, защото то има голяма роля на Монца. Но всичко е много сложно като излизане, позиция на пистата и т.н. А трасето в Италия е по-късо и това трябва да се има предвид.

Четирикратният шампион заяви още, че не е изненадан от успеха и скоростта на съотборника си. Според него талантът и бързината му са били видни още в академията на Ферари, както и миналия сезон, когато караше за Заубер-Алфа Ромео.