Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Мисля, че щяхме да сме на полпозишън и без изтеглянето

Льоклер: Мисля, че щяхме да сме на полпозишън и без изтеглянето

3266
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер спечели втори пореден полпозишън за сезон 2021. Пилотът на Ферари триумфира в хаотичната квалификация за Гран при на Азербайджан, която бе многократно прекъсвана заради катастрофи. Q3 също не завърши нормално. Последните опити за бързи обиколки току-що бяха започнали, когато Юки Цунода се блъсна в предпазна бариера. Разсеян за момент от катастрофиралата Алфа Таури Карлос Сайнц се изпързаля и също се удари.

„Не очаквах да сме толкова конкурентоспособни, колкото бяхме днес. Мисля, че си подобрявах времето преди червения флаг. Но така или иначе съм щастлив!“, коментира Льоклер

Червеният флаг, който сложи финала на Q3, бе четвърти за квалификацията. Катастрофи претърпяха Ланс Строл (Астън Мартин), Антонио Джовинаци (Алфа Ромео), Даниел Рикиардо (Макларън), Цунода и Сайнц.

„Всъщност първата бърза обиколка бе сравнително лоша или поне аз така смятам. В два-три завоя сбърках, но в последния сектор получих голямо изтегляне от Люис Хамилтън. Това малко ми помогна. Но мисля, че щяхме да сме на полпозишън и без изтеглянето.“

„Прекрасен ден, определено не очаквах такава скорост. Съжалявам за Карлос, надявам се да е добре. Още не съм видял удара“, допълни Шарл и в този момент му показаха случилото се на екран зад него.

„Чувството е прекрасно, но от друга страна квалификацията приключи с червен флаг. На нормална писта ще видим по-добре къде точно се намираме. Поведението на колата изглежда добро за утре, но според мен Мерцедес и Ред Бул са по-силни в състезание. Сложно ще е. Тук не е в Монако, може да се изпреварва. Ще сторя всичко по силите си. Надявам се да задържа това първо място“, заключи Льоклер.