Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Надявам се да бъркам, но мисля, че тук ще имаме проблем...

Льоклер: Надявам се да бъркам, но мисля, че тук ще имаме проблем да се борим за полпозишън

3355
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Ферари вероятно няма да се бори за първа стартова позиция във Франция, сподели Шарл Льоклер. Пилотът на Скудерията бе предпазлив в прогнозите си и преди уикенда в Азербайджан, където обаче спечели полпозишъна.

„Надявам се да бъркам, но мисля, че тук ще имаме проблем да се борим за полпозишън. На колата ни й липсва известно темпо в средно- и високоскоростните завои, а на пистата Пол Рикар има много такива. Това ще е интересен тест за нас. Ще ни даде добра идея колко добра работа е свършена в Маранело по отношение оптимизиране потенциала на SF21.

„Скоростта ни в Баку бе истинска изненада за нас, поне тази в квалификацията. В състезанието се озовахме на онези позиции, които очаквахме.“

„Този уикенд ситуацията ще е по-различна. Отборът работи упорито във всички области, вървим крачка по крачка. Надявам се в скоро време да можем редовно да се борим за полпозишъни“, каза Льоклер

Той също не бе подминат от въпросите за ситуацията с гумите във Формула 1. Шарл каза, че безопасността задължително трябва да е приоритет на всички в спорта.

„От друга страна, отборите са длъжни да се придържат към препоръките. Не знам дали са ги изпълнявали – ФИА трябва да го изясни. Не виждам нищо лошо в допълнителните проверки в ситуация, в която някои отбори се опитват да намерят заобикалящи (правилата) решения. Екипите носят пълна отговорност за безопасността на колите.“

Льоклер ще кара този уикенд с каска с първия дизайн, който е имал за собствения си шлем. Той сподели, че сам го нарисувал като дете, гледайки Спайдърмен по телевизията.

„Започнах да карам картинг, когато бях много малък, на пистата в Бриньол – малък град на 45 километра от тук, така че познавам доста добре района. Освен това е много близо до Монте Карло и поради това състезанието е кажи-речи домашна Гран при. От нас до пистата мога да стигна за по-малко от два часа“, разказа Льоклер.