Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Променихме подхода си при настройките

Льоклер: Променихме подхода си при настройките

2545
0
Шарл Льоклер, Ферари
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Иван Тенчев, Абу Даби. След изтощителната битка със Серхио Перес в днешната Гран при на Абу Даби Шарл Льоклер обясни, че по-добрите резултати за него и Ферари в края на сезона се дължат на сериозната промяна, която в Скудерията са направили в подхода си за избор на настройки. Те са насочили повече своето внимание към бързината на колата и по-малкото износване на гумите в състезанията. Освен това той самият е променил малко стила си на каране, за да се справи с този проблем. В днешния ден Льоклер успя да затвори надпреварата само с едно спиране в бокса. Това му донесе второто място в състезанието и шампионата, което беше силно застрашено въпреки отличното начало на годината.

„Беше ужасно трудно накрая, но и в края на първия стинт. Трябваше да го удължа максимално дълго, за да затворим състезанието с едно спиране“, обясни Льоклер

“Беше много лесно и да допусна грешка в самия край. Но при всички случаи трябваше да направим нещо различно от Чеко, за да го победим“, допълни пилотът на Ферари.

На въпрос дали стратегията му с едно спиране е била предварително избрана или са действали спрямо действията на Ред Бул, Льоклер отговори, че изборът им е бил за един стоп и е трябвало да положат много усилия, за да го изпълнят.

Коментирайки по-подробно развитието на сезона, Льоклер не отрече нито своите грешки, нито тези на тима. Каза, че му е трудно да прецени и значението на влязлата в сила на Спа техническа директива №39, но при всички случаи тя е оказала влияние върху представянето на Скудерията.

„Наистина се надявам догодина да можем да направим крачка напред и да се борим за шампионата до края. Като се има предвид къде бяхме преди, тази година все пак е прогрес“, заяви още пилотът от Монако

„Все още трябва да работим върху състезанията в неделя и във всички сфери през цялата зима до следващия старт в Бахрейн“, заключи Льоклер.