Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Смятам, че узрявам с всеки един сезон

Льоклер: Смятам, че узрявам с всеки един сезон

912
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер все още е мотивиран да се бори за световната титла в F1. Пилотът на Ферари призна, че миналогодишният неуспех го е накарал да подобри още повече подготовката за предстоящата кампания.

Льоклер започна сезон 2022 по изключително силен начин. 25-годишният състезател спечели два от първите три старта и започна да се откъсва от Макс Верстапен. Но с напредване на кампанията състезателят на Ферари започна да изостава заради технически проблеми и стратегически грешки. Льоклер спечели състезанието в Австрия, което се оказа последен успех за Скудерията за 2022 г. В крайна сметка Верстапен и Ред Бул станаха шампиони при пилоти и конструктори и наложиха доминацията си.

Льоклер прекара две седмици в тренировъчен лагер в Доломитите. Там той заяви, че няма намерение да променя стила си на пилотиране. Състезателят на Ферари призна, че не е имало фокус върху конкретен аспект от шофирането му, който иска да подобри. Вместо това той иска да приложи уроците от собствения си опит в F1.

„Смятам, че узрявам с всеки един сезон. Колкото повече опит натрупвам, научавам толкова нови неща и израствам като пилот“, сподели Льоклер. „Не знам дали има конкретна причина, заради която да съм си казал: „Добре, това трябва да променя.“ Не е точно така. Това са просто малки подобрения. След всяка грешка се учиш и израстваш, така че сега се чувствам по-зрял. В крайна сметка обаче не е имало никаква огромна промяна в моя стил на каране“, добави пилотът на Ферари.

Льоклер каза, че двуседмичният лагер в Доломитите е подхранван от желанието му да свърши по-добра работа през този сезон, отколкото през миналия. Тогава той се бореше най-вече с втория пилот на Ред Бул Серхио Перес. Монегаскът все пак успя да завърши на втора позиция в крайното класиране за сезон 2022.

„Разбира се, има дни, в които не съм особено щастлив да отида на тренировка. Но това е животът и това е част от играта. В крайна сметка победата е това, което ме мотивира. През 2022 г. не успяхме да го направим, но планирам да го направя през тази година.“

„Трябва да сме възможно най-подготвени. Усилените ми тренировки са част от това. Трябва да съм в добра форма в автомобила и да дам най-доброто от себе си, за да бъда най-добрият пилот на пистата.“

„Беше невероятно. Имаше много забавни моменти, но и много тежки тренировки, които са необходими. Вече нямам търпение да се върна в автомобила. Не остават още много дни, така че това е страхотно. Надявам се 2023-та ще бъде нашата година“, заключи Шарл Льоклер.

Льоклер прекара част от зимната пауза заедно със своите колеги и приятели Пиер Гасли и Естебан Окон. Тримата гледаха баскетболен мач от NBA

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Ферари ще представи новия си болид на 14 февруари. Това ще се случи най-вероятно в базата на отбора в Маранело. Новият болид на Ферари ще бъде еволюция на миналогодишния модел F1-75. Очаква се Скудерията да се върне в борбата за победи заедно с Ред Бул и Мерцедес.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)