Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер ще стартира от пита на Каталуния

Льоклер ще стартира от пита на Каталуния

1904
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер ще стартира в Гран при на Испания от питлейна, след като отборът му Ферари реши да смени скоростната кутия и всичко свързано с нея в задната част на болида му SF-23. Пилотът от Монако отпадна във вчерашната квалификация още в Q1. След това коментира, че не знае точната причина за липсата си на скорост. Предполагаше обаче, че има някакъв проблем в колата му. Льоклер обясни, че много трудно е преминавал левите завои, докато в десните не е имал проблеми.

Във Ферари се заеха още снощи да проверяват колата на Льоклер

Отборът има редица новости за SF-23 през уикенда за Гран при на Испания. В петък бе направен сравнителен анализ между старата и новата конфигурация. Льоклер взе новостите от втората свободна тренировка. Каза, че е останал доволен от постигнатия в събота сутринта баланс. Направил съвсем малка промяна в настройките за квалификацията и бе убеден, че не това е причината за липсата на темпо. В крайна сметка от Ферари са решили да сменят скоростната кутия.

„Класирането на толкова задна позиция в квалификацията ни даде злощастната възможност да обмислим редица варианти. Шарл се чувстваше наистина неудобно в колата от самото начало на сесията и нямаше никаква увереност в болида. Затова решихме да сменим скоростната кутия. Това на практика означава цялата задна част, за да сме сигурни, че не сме пропуснали нещо“, обясни Джок Клиър, който е пърформанс инженер на Льоклер.

Клиър допълни, че в Скудерията не са имали възможност да прегледат абсолютно всичко заради правилата на закрит парк

„Всъщност дори още не сме приключили смяната на самата скоростна кутия – хората ни още работят. Във фабриката ще проверим всичко подробно. Но следобед Льоклер ще е с нова задна част за състезанието. Това би трябвало да му върне увереността. Надяваме се да сме оправили каквото не е било наред“, допълни той.

Във втори пореден уикенд Льоклер има проблеми, но в Монако се класира значително по-напред. У дома Шарл бе трети, но бе наказан заради това, че попречи на Ландо Норис.