Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трябва да обсъдим защо се оказах зад Сайнц в първия сектор

Льоклер: Трябва да обсъдим защо се оказах зад Сайнц в първия сектор

4429
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер се класира седми в квалификацията за Гран при на Австралия на пистата Албърт Парк. Съотборникът му във Ферари Карлос Сайнц бе пети. След сесията монегаскът саркастично благодари за изтеглянето в края на Q3. Освен това посочи, че не е доволен от собственото си каране в квалификацията.

„В Q1 и Q2 очевидно не бях на ниво. Не карах добре. Не вложих всичко, не напаснах нещата и вината за това е моя. В Q3 се чувствах малко по-добре в колата, доста уверен, че този път ще сглобя всичко. Не знам какво стана във втората серия, дали беше неразбирателство с Карлос, но се озовах зад него през целия първи сектор, което не бе особено добре. Ще обсъдим въпроса на брифинга и ще се опитаме да подобрим тези ситуации.“

„Накрая нямах гориво за втора бърза обиколка. Опасявахме се, че ще завали и решихме да излезем и да направим един загряващ и после бърз тур“, обясни Льоклер

„Честно казано, според мен сме доста конкурентоспособни, но просто не напаснахме всичко заедно. Можеше да оптимизираме и комуникацията си, но и аз не свърших особено добра работа днес. Но чувството в колата тук е по-добро, отколкото в Джеда. Аз самият не съм напълно доволен от собственото ми каране. Няма да изпадам в паника. Ще се постарая да постигна прогрес утре. Част от направените този уикенд промени са за подобрение на състезателното ни темпо. Дано има положителни знаци в надпреварата“, допълни Льоклер.

Сайнц каза, че е имал прилично темпо в квалификацията

„За съжаление при последната загряваща обиколка имаше известно объркване с други коли. Това ни коства поне 0,2 сек в първи завой, където стигнах със студени гуми. Работихме по различни настройки през уикенда. Да видим утре какво можем да направим в самото състезание. Няма да е лесно, но ще се постараем да вземем позиции“, коментира още испанският пилот на Ферари.