Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Трябва да сме по-малко агресивни със Себастиан

Льоклер: Трябва да сме по-малко агресивни със Себастиан

2379
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер, снимка: Спас Генев/spasgp.com

От Иван Тенчев, наш специален пратеник в Абу Даби

Шарл Льоклер заяви, че той и Себастиан Фетел ще продължат да се състезават по между си. Но те ще трябва да бъдат по-малко агресивни и да си оставят повече място на пистата при следващи ситуации, като тази в Бразилия, след която се стигна до удар между тях.

Пилотът от Монако участва в първата част на пресконференцията на пилотите преди последния старт за сезона в Абу Даби. До него трябваше да бъде и съотборникът му Фетел. Но заради раждането на третото дете на Себ, Льоклер сам трябваше да даде резултати от последната срещу между пилотите на Ферари и шефа им Матия Биното миналата седмица в Маранело.

„Да, ще продължим да се състезаваме и двамата искаме да печелим. Но трябва да намерим добрия баланс“, обясни Шарл. „В крайна сметка сме пилоти на един и същи тим и трябва да си оставяме повече място на пистата. Говорихме заедно и всеки изрази своята гледна точка.

Себ наистина не биваше да се изтегля вляво и той го знае. А аз можеше по-добре да се опитам да избегна удара. Но по-важното е, че сега всичко е ясно и можем да продължим напред.

Гледаме голямата картина и търсим начин как бихме могли да се справим по-добре. Всъщност ударът бе съвсем лек, но имаше много големи последствия. Надявам се да не се случва отново. Трябва да сме по-малко агресивни.“

Шефът на Ферари Матия Биното е днес на пистата от обяд, но няма традиционния брифинг с медиите. Той предпочете да обядва с инженерите от тима.

Матия Биното
Матия Биното, снимка: Спас Генев