Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: В момента е трудно да преценим какво е реалното ни представяне

Льоклер: В момента е трудно да преценим какво е реалното ни представяне

2256
0
Шарл Льоклер
снимка: Майкъл Потс

Първите тренировки през уикенда за Гран при на Испания бяха очаквани с особено голям интерес заради новостите по Ферари SF-23. В първата сесия само Карлос Сайнц бе с новите неща, за да се направи пряко сравнение с предишната конфигурация. Във втората и Шарл Льоклер бе с новостите по болида си. От Скудерията споделиха, че са работили за квалификацията, но са отделили специално внимание на темпото в дълги серии.

Във втората тренировка пилотите на Ферари направиха отново квалификационни симулации. В средата на сесията се прехвърлиха към дълги серии с много гориво.

„Беше интересен ден. Имахме някои нови неща, които да изпитаме, така че двете коли бяха с различни програми. Беше продуктивен петък, тъй като изпълнихме всичко в програмата си, макар че в момента е трудно да преценим какво е реалното ни представяне“, заяви Льоклер, който приключи деня на шеста позиция

„Ще продължим да работим и да правим крачки напред. Искаме утре управлението на колата да е по-леко. Ще може и да видим по-добре къде сме. От днешния ден стана ясно, че Ред Бул е далеч пред всички. Борбата между останалите е много, много близка“, допълни монегаскът.

Сайнц бе седми в подреждането в следобедната петъчна тренировка.

„Имахме много нови неща за тестване днес и постоянно променяхме настройките. Анализирахме разликите в представянето на отделни компоненти между двете сесии. Изпитахме и трите типа гуми. Беше натоварен ден за подготовка на останалата част от уикенда“, каза Карлос.

Испанският пилот на Ферари благодари специално на феновете по трибуните.

„Страхотно е, че още в петък на пистата имаше толкова много хора!“, каза още Сайнц.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор каза, че отборът очаква напредък с новите компоненти

„Не голям прогрес, но стъпка напред, която и да ни отвори някои врати с цел бъдещо развитие. В следващите надпревари ще имаме още нови неща. Първоначалните отзиви са добри. Тепърва ще разглеждаме информацията и по време на уикенда ще преценяваме каква е ситуацията“, добави той.