Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Виртуалният сейфти кар и колата за сигурност ни костваха скъпо

Льоклер: Виртуалният сейфти кар и колата за сигурност ни костваха скъпо

4496
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц, Ферари
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Пирели

Шарл Льоклер спечели подиум за Ферари – бе трети в Гран при на Маями, но се надява скоро да участва в битката за победи в световния шампионат на Формула 1.

„Беше трудно състезание. Ситуацията в първия тур не бе приятна, но за щастие се разминахме без щети. Удържахме второто място, съсредоточавайки се върху управлението на гумите. Спрях в бокса доста рано, което за съжаление ни струва скъпо след пускането на виртуалния сейфти кар и колата за сигурност, тъй като те дадоха шанс на други състезатели да направят своите питове. След това имах проблеми, защото бях с по-стари гуми и трябваше да се боря, за да поддържам темпото“, коментира Льоклер след финала в Маями.

„Скоро ще имаме нови неща за колите си. Надявам се да се присъединим към битката да победи“, допълни Льоклер.

Шефът на Ферари в F1 Фредерик Васьор посочи, че в Скудерията могат да са доволни от надпреварата в Маями.

„Направихме силно състезание и успяхме да се задържим до Макс [Верстапен] през цялата дистанция. Шарл направи надпреварата без особени проблеми. При Карлос нещата на старта не бяха идеални заради грешката на [Серхио] Перес. Позицията на пистата бе много важна, тъй като на това трасе трудно се изпреварва. Сайнц загуби две места в първите два завоя. И неговото темпо обаче бе силно и успя да го поддържа“, каза шефът на Ферари.

Сайнц не бе доволен от стюардите по време на състезанието в Маями. Той бе убеден, че Оскар Пиастри го избута от пистата и настояваше пилотът на Макларън да даде позиция

Обади се няколко пъти по радиото да предадат на екипа от Уокинг „да са умни и да му кажат да ме пусне, за да не го накажат“. Това обаче не се случи, а на трасето се стигна до удар помежду им, заради който санкция отнесе Сайнц.

„Мисля, че всички се състезаваха много твърдо. Първо Чеко на старта влетя, както казваха едно време със Себ [Фетел], като торпедо. Едва не отнесе всички ни и ми струва две позиции. След това бях бърз. Пазех си гумите. Изтървах сейфти кара за една обиколка, а това можеше да ни даде победата. След това се ядосах на Оскар, защото той очевидно ме избута, което ни коства време спрямо Шарл и Макс. Стюардите не бяха особено агресивни по отношение на наказанията, така че се наложи аз да съм по-агресивен, за да се наложа“, каза Сайнц.