Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Льоклер: Яд ме е на мен самия заради грешка в последната обиколка

Льоклер: Яд ме е на мен самия заради грешка в последната обиколка

2809
0
Шарл Льоклер
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Пилотите на Ферари Себастиан Фетел и Шарл Льоклер ще стартират от втора редица в Гран при на Китай. Немският пилот се нареди трети, а съотборникът му бе четвърти.

Льоклер заяви, че е разочарован от свой пропуск в края на Q3

„Яд ме е на мен самия. Сбърках в последната обиколка, а не биваше да го правя. И в трите свободни сесии се борех с реглажите, увереността в колата и управлението. Точно преди квалификацията направихме някои промени и това доведе до подобрение в карането ми. Времената в обиколка бяха според очакванията ни. От една страна бе добро развитие, но от друга съм разочарован, че не извлякох целия потенциал на болида. Знаехме, че съперниците ни ще са силни. Състезанието утре ще е по-сложно, тъй като нямам дълги серии – нито вчера, нито тази сутрин, така че в това отношение съм малко на тъмно”, обясни Шарл.

Според Фетел времената му са могли да бъдат малко по-добри, но вероятно не достатъчно, за да победи преките съперници от Мерцедес, които заеха първа редица

„Сигурно нямаше да стигне за полпозишън. Можеше и да е по-зле, но не съм напълно доволен. Противниците ни бяха с по-добра скорост в един бърз тур. Колата ни би трябвало да е на ниво утре. Състезанието е дълго и очаквам да е много оспорвано. Не съм сигурен, че всички разбират колко много променливи трябва да се вземат предвид. Топ пилотите стартират с медиум, ще видим дали това бе правилният избор. Вярвам, че всичко може да се случи”, допълни той.

Шефът на Ферари Матия Биното направи изявление, което много приличаше на това на оглавяващия Мерцедес във Формула 1 Тото Волф. Той каза, че не бива да е изненада силното представяне на един тим в даден уикенд и изоставането на същия екип в друга надпревара.

„Ние обаче си научихме урока в Бахрейн – състезанията не се печелят в събота. Очаквам да сме в битката утре до самия финал”, добави Биното.