Начало Moto News Лоренцо отрича да има предварителен договор с Дукати

Лоренцо отрича да има предварителен договор с Дукати

60
0
Хорхе Лоренцо

Двукратният МотоGP шампион Хорхе Лоренцо отхвърли слуховете, че ще ходи в Дукати през следващия сезон. Коментарът му предизвикан от приказки, че е подписал предварителен договор, след като контрактът му с Ямаха приключва в края на настоящата година.

Когато си бърз и печелиш състезание, всички големи екипи те искат, това е нормално – заяви Хорхе. – Трябва да уточня, че няма истина в слуховете за мой нов договор с друг производител. Аз бих искал да започна преговори с Ямаха за бъдещето си възможно най-скоро. Мечтата ми е да приключа кариерата си като пилот на Ямаха. Ако моторът ни е по-добър тази година, ще е дори по-лесно!

Лоренцо, който през 2013 г. записа най-много победи в шампионата – 8, е в тима от 2008 г., когато дебютира в МотоGP. Той загуби титлата миналия сезон от Марк Маркес (Хонда), като разликата бе едва четири точки. При това Хорхе загуби много заради счупена по време на сезона ключица.

Новата машина ми допада много. Елегантна е с повече бяло. Нещата обаче не са само в цвета. Вълнувам се да видя какво е темпото. Очакванията ми за предстоящия сезон са много високи. През зимата извадиха метала от рамото ми, така че съм по-лек, но по Коледа надебелях! Тренирам упорито, за да сваля няколко килограма. Искам да започна сезона силно като миналата година и веднага да се боря за подиуми. Важно е както да печелим точки, така и да трупам увереност за по-нататък. Съперниците ни са трудни, но ние подобрихме някои области на мотора и имаме добър шанс да спечелим отново титлата – допълни Лоренцо на представянето на Ямаха М1 в Индонезия.