Начало Moto News Лоренцо покара за първи път на Арагон

Лоренцо покара за първи път на Арагон

95
0

Настоящият лидер в MotoGP – Хорхе Лоренцо, направи първите си обиколки на испанската писта Моторленд Арагон, на която след около месец ще се проведе 13-тият кръг от световния шампионат по мотоциклетизъм.

Лоренцо прекара общо близо час и половина на трасето върху седлото на Ямаха R1 и бе доста доволен от конфигурацията на новата писта.

„Пистата е забавна и завоите са доста различни. Първите завои са подобни на тези в Турция, а други приличат на тези на Мизано. Надявам се хората, които живеят наблизо, да дойдат и да подкрепят испанските пилоти. Нямам търпение да се състезавам тук“, заяви испанецът, след като покара на трасето.

Освен това той сподели пред журналистите и някои свои мисли относно моментната ситуация в тима на Ямаха, след като бе обявена новината, че Валентино Роси напуска отбора и отива в Дукати.

„Не ме интересува особено много какво говорят хората. Сега аз трябва да съм особено концентриран, защото освен, че се боря за световната титла и надграждам това, което вече съм постигнал, аз трябва и да развивам мотоциклета“, обясни още Лоренцо, който ще започне следващия кръг на Индианаполис с преднина от цели 77 точки в генералното класиране.