Начало Moto News Лоренцо: За мен е чест да споделям гараж с Роси

Лоренцо: За мен е чест да споделям гараж с Роси

33
0
Валентино Роси,Хорхе Лоренцо

Хорхе Лоренцо е зает и след финала на изминалия сезон 2013 г. в МотоGP. Той участва в промоционални събития в родината си, след това пътува за Индонезия, а през уикенда бе в Азия в поредица промоции на Ямаха.

По време на едно от събитията в Испания Хорхе коментира някои въпроси от изминалата състезателна година. Той сподели, че за него е чест да е в един екип с Валентино Роси.

Според мен е страхотно, че Валентино кара толкова дълги години. Той е пилот, който носи много неща на спорта. Хората идват да го гледат, има много фенове. Забавен човек е и наистина цялостен състезател, много конкурентоспособен, един от най-добрите на всички времена. За мен е чест да споделям гараж с него и се надявам това да продължи още много години – обясни Лоренцо.

Самият Хорхе не гледа твърде напред в бъдещето. Разделя времето на периоди от по две години, колкото са и обичайните договори на мотоциклетните пилоти.

В конкретния момент виждаш какво се случва –дали нивото ти пада, остава същото или се подобрява, дали отборът ти те иска още. Лично аз се справям прилично. Обичам да върша работата си, тя е любимото ми нещо и това ме кара да се чувствам истински късметлия. Спортът ни е доста изтощаващ физически и умствено и понякога се чувстваш поуморен, но засега се държа през целия сезон и нямам търпение за следващия. Дали ще продължа да карам, докато стана на 34? Не знам, фокусиран съм единствено върху следващия сезон – допълни той.