Начало Автомобили Lotus Eagle дебютира в Лондон на 22 юли

Lotus Eagle дебютира в Лондон на 22 юли

37
0

Lotus ще покажат за първи път своя модел Eagle по време на автомобилното изложение в Лондон. Дебютът на британския спортист ще бъде на 22 юли.

Автомобилът не изглежда да е особено по-голям от настоящия Elise, въпреки че удължената задна част и по-дългата колесна база се отразяват на пътниците отзад. Мощността за стандартния модел идва от средноразположен 3.5-литров V6 двигател на Toyota с мощност от 276 к.с. и въпреки по-големите размери инженерите остават фокусирани върху представянето на колата и характеристиките на поведението й. В унисон с тази идея шасито и окачването са настроени по време на тестове на пистата Нюрбургринг – и по думи на компанията е свършена толкова много работа, че Lotus си позволяват да твърдят, че новият автомобил е значително по-бърз по известното трасе в сравнение с Elise, както и доста по-стабилен в сравнение с Exige.

Дизайнът на колата е фокусиран върху по-плавни и консервативни контури, което не пречи на Eagle да кара минувачите да се обръщат. Фактът е, че го прави по елегантен начин.

Междувременно за 60-годишнината си Lotus планира серия събития в щаба си в Хетел през настоящата година. Толкова е трудно човек да си представи, че бе 1948 година, когато Колин Чапман построи първия си състезателен автомобил и още тогава достигна до своя запазен слоган: „мощност чрез леко тегло”.