Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус се стремят към темпо като в Китай, ново аероразвитие за Върджин

Лотус се стремят към темпо като в Китай, ново аероразвитие за Върджин

31
0
Тимо Глок

Отборът на Лотус е един от малкото във Формула 1, непланиращи сериозни новости по колите си за Гран при на Турция. Хората на Тони Фернандес работят по компоненти, които обаче ще са готови за надпреварата след тази на Истанбул парк – в Испания.

Върджин Рейсинг от своя страна предприемат нова посока в развитието си по отношение на аеродинамиката, въпреки че може да им отнеме известно време, докато всичко по болидите заработи. Само Тимо Глок ще разполага с пълния набор компоненти, а съотборникът му Жером ДАмброзио ще има само някои от тях в Турция.

Ярно Трули:

– Турция ще е поредният шанс за нас да продължим израстването си като отбор, а след кратката пауза ще е хубаво пак да се кача в колата. Отборът работи неуморно по нови аеродинамични елементи, които обаче ще влязат в употреба за Гран при на Испания. Има и няколко механични новости – те трябва да ми дадат по-стабилна база. Искам да повторим представянето си от Китай, а това означава, че не бива да допускаме грешки в петък и събота. Впоследствие можем да имаме шанс да се борим с екипи като Уилямс, Форс Индия и Заубер.

Хейки Ковалайнен:

– Идва ред на Турция, а пистата там винаги съм харесвал. Хората говорят за осми завой като най-труден, но лично за мен не представлява чак такова предизвикателство сам по себе си – автомобилът ни би трябвало да има достатъчно скорост в цялата обиколка. Имахме и повече време за работа по следващите елементи за Т128, които ще видим в Барселона. Засега фокусът е върху извличане на максимума от автомобила в квалификацията.

Тимо Глок:

– Страхотно е, че се връщаме в Европа, а пистата в Турция в частност е великолепна. Състезанието този сезон е насрочено малко по-рано от обичайната му дата и ще е интересно, защото по принцип там е доста горещо. Сега очакваме по-хладно време, а гумите ни са нови и е трудно да се предсказва каквото и да било. Ще имаме сериозна работа по новите компоненти за автомобилите. Необходимо е да натрупаме възможно най-много обиколки, за да съберем информация – елементите изискват време за напасване в общия пакет.

Жером ДАмброзио:

– Познавам Истанбул парк добре от времето, когато карах в GP2 и обожавам трасето, така че нямам търпение да карам там тази седмица. Карането в посока обратна на часовниковата стрелка ни напомня защо трябва да сме постоянни в подготовката и фитнеса си, а точно върху това се съсредоточих аз по време на почивката. Дотук регистрирам стабилен прогрес. Щастлив съм от първите си три старта в F1. Сега трябва не само да поддържам ниво, но и да продължавам да напредвам, тъй като имам още много за учене.