Начало Избрани Лоусън: Малко съм разочарован, тъй като можехме да се борим за точки...

Лоусън: Малко съм разочарован, тъй като можехме да се борим за точки в Италия

550
0
Лиам Лоусън
Лиам Лоусън, снимка Ред Бул Контент Пуул

Лиам Лоусън анализира второто си участие като пилот от F1. Новозеландецът финишира на 11-то място в последния старт в Италия. Той призна, че е малко разочарован от представянето си, тъй като е имал реална възможност за точки.

Лоусън показа добра скорост на пистата „Монца“. Състезателят на Алфа Таури отново заместваше контузения Даниел Рикиардо. Лоусън влезе във втория сегмент от квалификацията за Гран при на Италия и даде 12-то време, докато съотборникът му Юки Цунода бе 11-ти

Лоусън заложи на стратегия с два питстопа. Първото му спиране бе 13-тата обиколка за гуми хард. После той влезе още един път в бокса в обиколка №33 и се върна на трасето с използвани средно твърди гуми на Пирели.

Пилотът на Алфа Таури направи известен прогрес в края на надпреварата в Италия. Новозеландецът дори зае 11-тото място заради наказанията на Оскар Пиастри и Логан Сарджънт. В крайна сметка Лоусън остана на косъм от зоната на точките в домашния старт за неговия тим.

„Няколко неща се объркаха. Трябва да разгледаме старта, тъй като можех да свърша по-добра работа. Именно затова загубихме шанса да се борим за точки. Тогава темпото не беше лошо, но състезанието не се получи както очаквахме“, сподели Лоусън.

„Все още изучавам процедурите и определено започвам да се чувствам по-комфортно в автомобила, Малко съм разочарован, тъй като можехме да се борим за точки в Италия. Не съм сигурен обаче, че това все пак щеше да се случи. Тези състезания са по-дълги, отколкото съм свикнал, така че определено се приспособявам към тях. Чувствах се много по-подготвен, отколкото миналия уикенд, така че съм доволен от това“, добави пилотът на Алфа Таури. Очаква се Лоусън да замести Рикиардо и в предстоящите надпревари в Сингапур и Япония.

Другият пилот на Алфа Таури Юки Цунода отпадна преди самия старт на Монца. Японецът получи повреда по време на загряващата обиколка и спря в зоната за сигурност. Това бе причината рейс контролът да забави стартовата процедура

„Чух странен звук от автомобила и след това не усетих никаква мощност. Все още не знаем точната причина, но ще проучим този въпрос“, каза Цунода.

„Очевидно щеше да е хубаво да нямаме проблеми с надеждността. Това е само първият случай през тази година, така че оставаме позитивни и ще се върнем по-силни. Исках да се състезавам, особено като стартирам толкова близо до точките в домашното ни състезание. Затова е жалко, защото темпото ни изглеждаше доста силно по време на тренировките.“

„Има много неща, които можем да вземем от Монца. През последните няколко уикенда представянето на автомобила беше стабилно. Дори да имахме трудности в някои дни, после се завръщахме по-силни. Възможността да извлечем максимума е една от силните ни страни, така че не се притеснявам за остатъка от сезона“, добави пилотът на Алфа Таури.