Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лоусън: Мечтата ми е да карам за Ред Бул

Лоусън: Мечтата ми е да карам за Ред Бул

740
0
Лиам Лоусън
Лиам Лоусън, снимка Ред Бул Контент Пуул

Лиам Лоусън се надява да бъде на стартовата решетка на F1 в близко бъдеще. Младият новозеландец призна, че „мечтата му е да кара за Ред Бул.“ Лоусън добави, че може да потърси място в друг отбор при положение, че отново бъде пренебрегнат от австрийската компания.

Лоусън дебютира в F1 през втората половина на сезон 2023 с тогавашния отбор на Алфа Таури. 22-годишният пилот замести Даниел Рикиардо в общо пет старта. През това време той направи много добро впечатление зад волана на Алфа Таури AT04 и дори спечели точки в Сингапур. Лоусън също така остана 11-ти в надпреварите на Монца и Сузука

Въпреки силното представяне, Лоусън остана в ролята на резервен пилот за още една година. Новозеландецът не беше предпочетен за сметка на Даниел Рикиардо. Опитният австралиец се върна във втория тим на Ред Бул малко преди началото на лятната пауза на сезон 2023.

Лоусън се надява да бъде на стартовата решетка през 2025-та и дори по-рано. Според него, това е най-логично да стане като част от семейството на Ред Бул.

„Мечтата ми е да карам за Ред Бул. С тях съм вече повече от пет години“, сподели Лоусън. „Те са най-конкурентният отбор в F1 момента. Ако можех да избирам, щях да карам за тях“, сподели Лоусън.

От друга страна Лоусън предупреди, че няма да чака още дълго време. Той призна, че няма да се поколебае да търси място в друг отбор за сезон 2025, в случай че от Ред Бул не му осигурят такова.

„Мечтата ми е да бъда във Формула 1. Ако не мога да бъда с тях, тогава очевидно трябва да се опитам да го направя с някой друг“, допълни младият новозеландец.

Лоусън може да се озове на стартовата решетка по-късно през сезона. Новозеландецът е спряган за потенциален заместник на Даниел Рикиардо. Осемкратният победител в F1 се представя доста колебливо от началото на годината. Говори се, че Хелмут Марко е поставил ултиматум на австралиеца да подобри представянето си в следващите 2 старта. В противен случай той може да бъде заменен от Лоусън още в Маями

Междувременно главният изпълнителен директор на Виза РБ Петер Байер разкри, че Лоусън върши невероятна работа. Той също така посочи, че новозеландецът е участвал в последния тест на тима в Имола.

„На първо място, Лиам е много добър резервен пилот. Той поддържа огъня под седалките на двамата ни титулярни пилоти и не им позволява да мързелуват“, каза Байер.

„В същото време се опитваме да го ангажираме колкото се може повече. Искаме да направим още един тест и се опитваме да му дадем толкова време на пистата, колкото можем да си позволим. Той прави много сесии в симулатора и е винаги с нас. Като цяло Лоусън е важна част от отбора“, добави главният изпълнителен директор на Виза РБ.