Начало Рали Любен Каменов печели и планинско Българка

Любен Каменов печели и планинско Българка

181
0

Любен Каменов (Каменов рали тим) с Мицубиши Лансер Ево 9 спечели планинско Българка – втори кръг от националния шампионат. Това е втора победа на Каменов след успеха му в на предишния старт в Благоевград.

На старт застанаха рекордните за страната ни в последните години 54 автомобила. Каменов бе най-бърз и в трите манша по трасето с дължина 4,2 км. Трасето на практика е ново, тъй като е скъсено с 1250 м и се кара в три манша или общо 12 600 м. Още в събота Любо Каменов даде най-добро време на квалификацията, како постави рекорд, а на състезанието бе още по-бърз като в първото изкачване постигна 2:34,15.  Така подобри рекорда си. Във второто и третото качване отново бе най-бърз – 2:34,70 и 2:35,32, като постигна общо време от трите манша 7:44,17 мин. Така Каменов, който победи в клас НС1, остави зад себе си своя съгражданин от Панагюрище Илия Царски (Автоцар) с Мицубиши Лансер Ево 9 на 4:59 сек., а трети – на 35:57 бе Игнат Исаев (Октан рейсинг) с Мицубиши Лансер Ево 9, който бе най-бърз в клас RC2. Царски така и не успя да слезе под 2:36 мин. в трите манша.

Отлично каране отново направи Тихомир Златков (ЕФКО рейсинг) със своя 30 годишен Форд Ескорт, който стана 4-и, изостана на 40:75 сек. и е първи в НС2. След Тихомир – 5-и е Георги Василев ((Дианел) с Мицубиши Лансър Ево 9, който знае трасето на пръсти, тъй като си е местен, сливенски пилот. Шести и съотборникът на Златков – Стефан Георгиев със също такъв античен Форд Ескорт, който изпревари само с 1,1 сек. Ивелин Чапанов (Плевен рейсинг) с Рено Клио. Чапанов е първи в клас НС3.

Топ 10 допълниха Милен Узунов (Казанлък) с Хонда Сивик, кото е последният пилот на по-малко от минута от победителя, 9-и стана Йордан Тодоров (Джордан рейсинг) със Ситроен Саксо , първи в НС4, а след него бе сливенската звезда и любимец на публиката Христо Христов – Чоко (Булсим) със Ситроен Саксо, първи в клас RC4.