Начало Рали Любен Каменов печели тренировките в домашното планинско Панагюрище

Любен Каменов печели тренировките в домашното планинско Панагюрище

105
0

Пилотът от Панагюрище Любен Каменов (Каменов Рали Тим) с Мицубиши Лансър Ево 9 бе най-бърз и в трите тренировъчни манша преди утрешния старт на планинско Панагюрище – трети кръг от националния шампионат. Така той ще стартира първи по трасето с дължина 3600 м.

Любен постигна в първото качване 2:17.46 мин. и победи с 6,97 сек. основния си конкурент и съгражданин Илия Царски (Автоцар) с Мицубиши Лансър Ево 9. В следващите две изкачвания Каменов даде още по-добри времена – съответно 2:16,96 и 2:14,36, како даде заявка за победата. Царски не стартира в тези маншове. До вчера той е бил в болница с бъбречна криза, която получи миналата събота в Гърция. Така той ще стартира само с времето си от първото качване, което му отреди 3-о място. Втори, с времето си от третото качване – 2:24,09 мин., ще тръгне Стефан Георгиев (ЕФКО Рейсинг) с Форд Ескорт. Стефан направи уникално време и успя да победи съотборника си Тихомир Златков със същия автомобил. Тихомир, който е лидер в класирането на НС2, остана 4-и, като най-доброто му време 2:25,50 е също от 3-ия манш.

Любомир Мечков (Джордан Рейсинг) с Мицубищи Лансер Ево 9 бе 3-и след първото качване, но след това отстъпи на Стефан и Тихомир, като най-доброто му постижение също бе в третото качване – 2:26,63. Шести остана шуменския пилот Христо Манолов (БАМС) с Мицубиши Лансър Ево 9.