Начало Рали Любен Каменов с трета поредна победа в планинския шампионат

Любен Каменов с трета поредна победа в планинския шампионат

101
0

3 от 3 – това е равносметката на пилота от Панагюрище Любен Каменов (Каменов Рали Тим) с Мицубиши Лансър Ево 9 в планинския автомобилен шампионат на България. Последната, трета победа обаче е по-сладка за Любен, защото бе спечелена на свой терен, пред собствените му фенове. Така той не загуби нито един манш – три тренировъчни и три състезателни по трасето с дължина 3600 м към Асарел Медет, където бе третия кръг от първенството на България – планинско Панагюрище.

Каменов остана без сериозна конкуренция, тъй като неговия основен съперник и съгражданин Илия Царски вчера излезе от болница след бъбречна криза, кара един манш на тренировките, но състоянието му се влоши и той отново постъпи в болница.  Любо, който спечели квалификациите, стартира първи по трасето и още в първия манш даде прекрасното време 2:14,30, като подобри с 4 стотни постижението си от третия манш на тренировките. В следващите две изкачвания панагюрецът бе отново най-бърз, но доста по-пестелив, като постигна 2:16,78 и 2:17,74. Така с общо време 6:48,82 спечели домашното си състезание и трета победа за сезона. Втори, на 20:49 сек. остана пилот Христо Манолов (БАМС) с Мицубиши Лансър Ево 9. Пилотът от Шумен имаше технически проблеми на тренировките, но днес на състезанието бе невероятно бърз. Освен второто място, той стана първи и в клас НС2, като успя да спечели с малко над 2 секунди битката с друг фаворит – Тихомир Златков (ЕФКО Рейсинг) с Форд Ескорт. Тихомир, който е лидер в класа направи прекрасно каране и изостана само на 22,66 сек. от победителя Каменов. В този клас се очакваше сериозна битка между него и съотборника му Стефан Георгиев, също с Форд Ескорт. Стефан бе по-бърз от Тихомир на тренировките и даде прекрасно време в първия манш, като бе със секунда по-бърз. При старта на втория обаче, подреди първа, втора предавка и… дотук. На 100 м от старта колата му спря с повреда в скоростната кутия. Същото се случи на Георгиев и миналата година .

Четвърти се класира Любомир Мечков (Джордан Рейсинг) с Мицубищи Лансер Ево 9, който и в трите манша бе невероятно постоянен с почти равни времена. Любо бе на 27,15 сек от адаша си Любен Каменов. Той стана 3-и в НС3. След него бе пилотът на Плевен рейсинг Ивелин Чапанов с Рено Клио, който финишира на 41,82 сек. от победителя и стана първи в клас НС3. След него бе Ивайло Петков (Ивко рейсинг) с Мицубиши Лансер, който успя да се справи с двамата съотборници от Казанлък моторспорт – Милен Узунов Стефан Панчугов, двамата с Хонда Сивик. Те станаха съответно 7-и и 8-и, а Панчугата е първи в НС4. В случая навигаторът Узунов победи пилота си Панчугов, защото двамата са в един екипаж на рали.