Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Люис Хамилтън ще бъде удостоен с рицарско звание

Люис Хамилтън ще бъде удостоен с рицарско звание

2364
0
Хамилтън Мерцедес
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес
Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще бъде удостоен с рицарско звание през следващата година. Британецът спечели седма световна титла през месец ноември и изравни рекорда на Михаел Шумахер. По този повод той ще получи рицарска титла в своята родина. 

Според британските медии министър-председателят на Великобритания Борис Джонсън лично е помогнал Хамилтън да бъде посветен в рицарство. Така Люис ще стане четвъртия пилот от F1, който да бъде удостовен с титлата сър след Стърлинг Мос, Джеки Стюарт и Джак Брабам. Рицарско звание са получили и основателите на отбора на Уилямс сър Франк Уилямс и сър Патрик Хед.

Люис Хамилтън спечели седмата си световна титла с преднина от 124 точки пред съотборника си Валтери Ботас, въпреки съкратения календар заради пандемията от коронавирус. Също така роденият в Стивънидж състезател пропусна второто състезание в Бахрейн заради положителен тест за COVID-19.  Освен това той изигра важна в роля в спечелването на седма поредна титла при конструкторите за Мерцедес. Британецът все още не е подписал договор за 2021, но се очаква той да остане при Сребърните стрели за още няколко сезона.

Самият Хамилтън сподели, че опитва да намери по-добър баланс между личния си живот и кариерата си.

„Опитвам се да намеря перфектния баланс. Не искам да правя планове за далечното бъдеще. Толкова много хора са ми казвали, че не им е оставало време за редица неща. През тази година основно бях фокусиран върху настоящето. Обичам да се състезавам дори и в тази трудна за всички ситуация. Цялата работна среда е промена заради пандемията от COVID-19. Въпреки това съм благодарен, че сезонът все пак се проведе и успях да спечеля още една световна титла“, заяви Люис Хамилтън.