Начало Рали Микелсен със само 2 секунди аванс в Австралия

Микелсен със само 2 секунди аванс в Австралия

30
0

Само 2 секунди е преднината на Андреас Микелсен в рали Австралия, последен кръг от световния рали шампионат за 2016 г. Норвежецът е пред съотборника си във Фолксваген Себастиен Ожие, а след тях понастоящем са трите екипажа на Хюндай – Хейдън Падън изпревари Тиери Нювил и е трети, а Дани Сордо е на пета позиция.

„Неделята ще е наистина интересна, въпреки че можех да преживея и без толкова напрежение”, заяви Микелсен. „Денят ни бе страхотен. Бяхме бързи през цялото време и успяхме да останем начело. Загубихме малко време, тъй като повреди по колата ни забавиха. Но това не променя ситуацията. Без значение дали водим с 2 или 12 секунди, битката ще е трудна.

Ожие сподели, че съботата е била перфектна за него, след като реши да рискува и да вложи максимум усилия в борбата: „Използвах маркерите около трасето като скиор и това се вижда от драскотините и вдлъбнатините по капака. Рискувахме много и с гумите, като за щастие нещата със софта се получиха. Преди надпреварата не очаквах на настоящия етап да сме с толкова голям шанс за победа. Утрешният ден ще е вълнуващ за феновете. Андреас и Хейдън ще се раздадат максимално, а аз нямам какво да губя.”

Падън стигна втора позиция в класирането, но през втората част от деня се върна на трето място. Той е на 12 секунди зад Микелсен и също не се отказва до последно.

„Знаехме, че Себ ще натисне следобед и се съсредоточихме върху това да удържим натиска. Липсваше ни малко скорост, но като цяло представянето ни е подобрено в сравнение с миналата година. В добра позиция сме и утре определено ще натиснем сериозно”, заяви Хейдън.

Нювил сбърка гумите за първата половина от съботата, но опази надеждите си за силно класиране с по-добро каране следобед: „Притеснявах се, че софтът може да е прекалено мек за условията на трасето. Може би трябваше да рискувам, но е лесно да разсъждаваш в ретроспекция. Втората част от деня бе по-добра. Чувствам, че карах добре. Все още имаме сериозен шанс за подиума и определено няма да се откажем до финала на състезанието.”