Начало Рали Микелсен се постара да остави зад гърба си разочарованието от Аржентина

Микелсен се постара да остави зад гърба си разочарованието от Аржентина

29
0

Андреас Микелсен се постара да остави бързо зад гърба си разочарованието от рали Аржентина и да се съсредоточи върху следващия кръг от световния шампионат в Португалия.

Пилотът на Фолксваген спука гума през първия пълен етап в Аржентина, не я смени и това доведе до допълнителни проблеми. Върна се в надпреварата по Рали 2, но след това го спря техническа повреда. Накрая се хвърли и рискува всичко в пауърстейджа, при което катастрофира тежко, но за щастие без сериозни последствия.

„Това определено не бе нашето рали”, разочаровано призна норвежецът. „Повредената през първия ден гума се оказа сериозен проблем, който доведе до счупването на амортисьор и още неща. Ретроспекцията е чудесно нещо – очевидно трябваше да сменим гумата в самата отсечка. Накрая бе наложително да дадем всичко от себе си в пауърстейджа. Имах добро предчувствие, след като спечелих отсечката преди това. Но ударих камък и откъснах задното колело.”

Микелсен допълни, че бе наистина разочарован от представянето в Аржентина, тъй като имаше големи планове за там, включително да се бори за победа.

„Скоро обаче оставям всичко зад гърба си и цялото ми внимание е съсредоточено върху рали Португалия”, добави Андреас.