Начало Рали Ситроен приключи сезона в световния рали шампионат с подиум

Ситроен приключи сезона в световния рали шампионат с подиум

19
0

Ситроен приключи сезона в световния рали шампионат с подиум, но не на Крис Мийк, а на Мадс Остберг. Тимът завърши втори в класирането при конструкторите.

Британецът, който стабилно вървеше трети почти през цялото рали Уелс, изхвърча за момент от трасето и попадна в канавка. Той успя да стигне края на етапа, но спукана предна и повредена задна гума го забавиха толкова, че в крайна сметка финишира шести.

Остберт за сметка на това продължи уверено и дори записа етапни победи. Това бе четвърти подиум за него след класиранията в топ 3 в Швеция, Португалия и Италия.

– Целта бе финал на подиума – коментира Мадс след финала. – Борихме се много още от началото на ралито. Проблеми с интеркома и гумите обаче ни оставиха четвърти. В крайна сметка отидохме на трета позиция и се качихме на подиума. Искам да благодаря на целия отбор. Тази първа година с DS3 WRC бе особено удовлетворяваща, а атмосферата в екипа – фантастична. Никога не съм изпитвал такова нещо преди!

Мийк призна, че е допуснал грешка в битката за второто място в ралито и е разочарован, но ще прибави този опит към останалия, натрупан през сезона. Неговото оставане в Ситроен за 2015 г. вече бе потвърдено, така че догодина ирландецът ще има шанс да покаже всичко, което е научил през току-що приключилата състезателна 2014-та, но е наясно и че грешките вече няма да бъдат толерирани.

– По време на сезона ставахме все по-бързи и го приключваме с много положителни чувства – допълни Крис.

Шефът на Ситроен Рейсинг Ив Матон обобщи представянето в рали Уелс с думите, че това е чудесен завършек на сезона и продължи:

– Подиумът на Мадс бе резултат от отлично представяне в края на годината. Второто място в шампионата (при конструкторите) означава, че постигнахме поставените цели. Благодаря на всички за усилията им през 2014 г. Предизвикателството бе огромно, като се има предвид, че се състезавахме в два световни шампионата.