Начало Рали Младежкият рали екип на ADAC Опел е готов за новия сезон

Младежкият рали екип на ADAC Опел е готов за новия сезон

41
0

От снега в Латвия през асфалта в Северна Ирландия до макадамените азорски пътища – календарът за 2015 г. на младежкия европейски рали шампионат (FIA ERC Junior) покрива целия спектър от предизвикателни състезателни терени. Най-добрите рали пилоти, родени от 1988 г. нататък, са готови да проверят силите си в най-трудната европейска младежка лига с автомобили от категория RC4, позната още като R2. Младежкият рали екип на ADAC Опел с два автомобила Опел ADAM R2, пилотирани от Мариян Грибел и Емил Бергквист е готов за старта.

Състезателите са наясно с огромния потенциал на мощния 190 к.с. ADAM R2 и не само откакто Грибел финишира на изключителното второ място в рали Барум в Чехия миналата година. Съвсем заслужено Грибел е оптимистичен сега преди началото на сезона в Латвия: “Въпреки ранния старт ние сме добре подготвени за втория сезон на младежкия екип на ADAC Opel. Резултатите през миналата година показаха, че можем да устоим на конкуренцията в ERC Junior. В последния момент ние развихме още повече не само ADAM R2, но и нас самите като екип.”

Емил Бергквист, който постъпи в младежкия рали екип на ADAC Опел след спечелената титла в ADAC Опел Рали Къп 2014, също гори от желание да стартира: “Научих толкова много в ADAC Опел Рали Къп. Ще се възползвам от това в ERC Junior. А като швед, аз очаквам с особено нетърпение снежните (надявам се) гонки в Латвия.”

Специален акцент на сезона след шестте състезания на FIA ERC Junior е участието в ADAC рали Германия, където Мариян Грибел отпразнува изумителна победа в класа си миналия август. Неговият нов навигатор е Щефан Клеменс. Копилотът на Берквист този сезон е пак шведът Йоакам Сьоберг. Заводските пилоти на Опел ще се срещнат с два други автомобила ADAM R2. Германецът Юлиус Танерт и люксембургският му навигатор Дженифър Тилен ще участват в четири от шестте състезания. Полякът Алекс Завада и неговият френски копилот Кати Дерусо ще участват в целия сезон. Тяхната кола обаче ще участва частно, докато другият ADAM R2 ще е както обикновено в умелите ръце на Holzer Motorsport.