Начало Рали Маршавелов с амбиции за първото място на писта Бургас 2014

Маршавелов с амбиции за първото място на писта Бургас 2014

44
0
Константин Маршавелов

След близо 3 месеца почивка Националния шампионат по автомобилизъм на Затворен маршрут се завръща с Писта Бургас 2014. Победителят от Долна Митрополия Константин Маршавелов (АСК Ка-2 мотор, Мицубиши Лансър EVO X) има за цел първото място.

Надпреварата е трети кръг на първенството и ще се състои този уикенд на 2210-метровото трасе в морския град. Преди нея лидер в класиране е Пламен Камбуров (AСК Автотранс Рейсинг Тийм, Мицубиши Лансер Ево 9) с 31 точки, но Маршавелов е само на 4 зад него.

– И тази година сме мотивирани да спечелим титлата в автомобилния шампионат на затворен маршрут. Направихме сериозна подготовка на картинг писта Лаута през паузата и мисля, че имаме отлични шансове за успех в Бургас. За да постигнем това обаче, най-напред ще се стремим да вземем полпозишъна в събота. Пистата е такава, че колкото по-добра е стартовата позиция, толкова по-голям е шансът за победа – заяви Маршавелов.

Писта Бургас 2014 стартира с две съботни тренировки, като първата ще е 20 мин, а втората – 30. Състезанието е в неделя от 10:00 часа и ще продължи 17 обиколки, като малката разлика в точките между първите трима, ще направи надпреварата наистина интересно.