Начало Рали Мини представи екипажите си за Дакар 2015

Мини представи екипажите си за Дакар 2015

28
0

Мини представи екипажите си за предстоящото рали Дакар, което ще се проведе от 3 до 17 януари 2015 г. В 37-ото издание на най-голямата надпревара за издръжливост тимът на X-Raid ще е с 8 екипажа със състезатели от 10 националности.

Хуан (Нани) Рома и навигаторът му Мишел Перен ще защитават победата си, като те водят екипа на Monster Energy Rally Raid Team, включващ Орландо Теранова / Бернардо (Рони) Грауе и Кшищоф Холовчик/Ксавие Пансери. Освен това на старт ще застанат и още пет произведени от X-raid GmbH автомобила Мини ALL4 Racing, зад чийто волани ще са частни пилоти.

За Мини рали Дакар 2015 е следващата глава от неповторимата история на успеха, чийто върхове досега бяха три последователни победи, както и призови места в световното първенство на ФИА за крос-кънтри ралита през 2012 и 2014 година. Състезанието през 2015 година обещава да бъде и най-предизвикателното издание на Дакар след преместването на надпреварата от Африка в Южна Америка през 2009 г.

– С трудното си трасе и екстремно сложните състезателни условия рали Дакар е впечатляваща офроуд надпревара не само за милионите фенове на моторните спортове. То е и ултимативно предизвикателство за водачите, екипите и автомобилите – казва Йохен Голер, старши вицепрезидент на Мини. – Дори и при най-добра подготовка Дакар остава изключително приключение с непредвидими предизвикателства за участниците. Ние се радваме, че с X-raid Team като наш стратегически партньор отново можем да застанем на старта с професионален и не-по-малко опитен екип. Същото важи и за участниците с Мини ALL4 Racing, който доказа изключителните си възможности като автомобил-победител в последните три издания на Дакар. Мини ALL4 Racing е олицетворение на издръжливостта, динамиката, надеждността, пъргавината и не на последно място и на успеха. Освен това благодарение на изключителния обществен интерес рали Дакар е уникална възможност да разширим международната популярност на марката MINI.

Благодарение на множеството нови етапи Dakar ще утвърди позицията си на приключение за водачите и екипите. От тежките етапи по макадам до етапите в Андите, от пещта на пустинята Атакама до безбройните меки пясъчни дюни: отсечките, които очакват водачите, са свързани с непредвидими предизвикателства. Всичко това превръща Dakar в ултимативното предизвикателство при моторните спортове по целия свят. След старта в Буенос Айрес (Аржентина) участниците трябва да изминат повече от 9000 километра през Чили и Боливия и обратно до Аржентина.

През 2015 година Нани Рома и неговия опитен навигатор Мишел Перен – който е четирикратен победител в надпреварата – ще се опитат да защитят титлата си в черно-зеленото Мини ALL4 Racing.

– За мен победата в Dakar 2014 бе нещо изключително, тъй като от последната ми победа в Дакар бяха изминали точно 10 години – казва Рома, който през 2004 година спечели с мотоциклет. – Мини ALL4 Racing бе невероятно силен автомобил от старта до финала. Точно както го познаваме: надеждно, пъргаво и бързо. Мини бе решаващият фактор за моята победа в Dakar през 2014 година. И още отсега се радвам, че мога отново да застана на старта с MINI и да защитя титлата си през 2015 година.

 

Екипите на Мини ALL4 Racing за рали Дакар 2015

Monster Energy Rally Raid Team

#300 Нани Рома/ Мишел Перен (ES/FR)

#305 Орландо Теранова/ Бернардо „Рони“ Грауе (AR/AR)

#306 Кшищоф Холовчик/ Хавиер Пансери (PL/FR)

X-raid MINI ALL4 Racing Crews

#310 Владимир Василев/ Константин Жилцов (RU/RU)

#314 Ерик ван Лоон/ Вутер Розегаар (NL/NL)

#319 Борис Гарафулич/ Филип Палмейро (CL/PT)

#329 Айдън Рахимбаев/ Антон Николаев (KZ/RU)

#334 Щефан Шот/ Холм Шмид (DE/DE)