Начало Рали Малшанс спря Кубица в последния WRC кръг

Малшанс спря Кубица в последния WRC кръг

40
0
Роберт Кубица

Малшанс спря Роберт Кубица в последния кръг от световния шампионат – рали Германия. Полякът бе достигнал позиция в зоната на точките, когато повреда в трансмисията го принуди да спре в 15-ата отсечка.

Кубица не изневери на себе си и излетя от трасето през първия ден на състезанието. След това обаче установи силно темпо и дори записа две етапни победи, демонстрирайки безспорната си скорост. Пилотът бе доволен от управлението си и очакваше да напредне още в класирането.

Това обаче не се случи, когато блокира на трета във връзката след първата отсечка от последния ден. Роберт положи сериозни усилия да отстрани проблема, проведе безброй разговори с инженерите на М-Спорт, но в крайна сметка му се наложи да спре.

– Рали Германия приключи твърде рано за нас. Подозирах, че има проблем със скоростната кутия точно преди отсечката, в която той всъщност се прояви. Жалко, но понякога така се получава. Веднъж правиш грешка, друг път автомобилът се чупи. До този момент всичко вървеше доста добре, като изключим малкото ни излитане през първия ден. Бях особено доволен от първото преминаване на Панцерплате – етап, изискващ наистина специални умения, който е различен от всички други. Времената ни не бяха отлични, но бях доволен от карането си там. Освен това е чудесно, разбира се, да запишем две етапни победи през уикенда – обясни Кубица.