Начало Рали Мийк смята, че Льоб ще се бори за победа в рали Монте...

Мийк смята, че Льоб ще се бори за победа в рали Монте Карло

21
0
Себастиен Льоб

Крис Мийк смята, че Себастиен Льоб ще се бори за победа в рали Монте Карло през януари догодина.

Деветкратният световен WRC шампион ще участва в легендарната надпревара, но това ще е единична поява за него в първенството като част от промотирането на марката DS. След това Льоб ще възобнови програмата си в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Появата на французина в Монте Карло ще е първият му WRC старт от Франция през 2013 г.

– Себастиен не е станал деветкратен световен шампион просто така! Той е един от най-добрите пилоти в света в която и да е автомобилна дисциплина и сезонът му в WTCC означава, че изобщо не е излязъл от форма. Да, ралитата са различни от тези надпревари, както той самият много добре знае, но той ще кара в ралита преди самото Монте Карло, за да си върне рутината, ще направи и тест. Почти съм сигурен, че ще е на ниво от самото начало – обясни Мийк пред wrc.com.

Според британеца ключът в Монте Карло е да се справиш с променливите условия – по трасето има дъжд, сняг и лед, понякога и трите в рамките на една отсечка. Льоб има 7 победи в легендарната надпревара и Мийк смята, че ще посрещне достойно предизвикателството.

– Знам, че Себ има ново предизвикателство с туристическите автомобили, но колкото и да ги харесва, ралито винаги ще е първата му дисциплина. Според мен го сърби да се върне! – засмя се Крис.

Льоб спечели проведеното през уикенда Рали дю Вар (последен кръг от френския национален шампионат) с повече от 3 минути аванс пред втория в класирането.