Начало Рали Микелсен най-бърз в шейкдауна на рали Португалия

Микелсен най-бърз в шейкдауна на рали Португалия

23
0

Андреас Микелсен бе най-бърз в шейкдауна на рали Португалия. Отборът му Фолксваген отбеляза перфектен старт на надпреварата, след като и следващите две места бяха заети от екипажи на тима от Волфсбург.

„Чудесен дебют за мен с новото Поло R WRC, като бързо свикнах с колата”, коментира Микелсен. „За първи път ще се състезавам с второто поколение на автомобила ни, а то се различава в няколко аспекта от Поло-то, с което съм свикнал. Направихме чудесна тренировка преди ралито и наистина е много удобно да се сменят предавки с планки директно на волана. Самият шейкдаун е сложна отсечка – къса, но хлъзгава. Готови сме за следващото предизвикателство.”

Себастиен Ожие даде второ време. Двукратният световен шампион заяви, че се радва да се върне в Португалия, както и че ралито там е едно от любимите му.

„Нямам търпение за старото-ново състезание на север”, допълни Яри-Мати Латвала, който се нареди трети. „Атмосферата е фантастична, запалянковците ни оказват френетична подкрепа. Това винаги ни дава допълнителна мотивация.”

Четвърти се нареди От Танак (М-Спорт), следван от Дани Сордо (Хюндай) и Роберт Кубица. Топ 10 допълниха Крис Мийк (Ситроен Рейсинг), Хейдън Падън (Хюндай), Тиери Нювил (Хюндай) и Елфин Еванс (М-Спорт).