Начало Рали Мийк триумфира в Португалия, Микелсен пред Ожие

Мийк триумфира в Португалия, Микелсен пред Ожие

43
0

Крис Мийк със Ситроен DS3 от екипа на Абу Даби Тотал WRT спечели рали Португалия, 5-и кръг от първенството на WRC. Британецът се възползва максимално от задната си стартова позиция по отсечките в първите дни. И след като натрупа достатъчно голям аванс в първите дни, успя да го съхрани в последния.

Това е втори успех в кариерата му, след като победи в Аржентина миналата година. Мийк пропусна последните 2 състезания от този сезон, но въпреки това показа отлична форма и не допусна грешки. На финала той завърши с 29.7 сек пред Андреас Микелсен с Фолксваген Поло, който в последния ден успя да изпревари съотборника си и лидер в шампионата Себастиен Ожие.

Французинът трябваше да „чисти” отсечките в първите два дни от надпреварата, минавайки първи по тях. Ожие завърши 3-и, на 4.8 сек, като спечели специалната последна отсечка Power Stage, вземайки 3 допълнителни точки.

Челната петица допълниха Дани Сордо с Хюндай i20 и Ерик Камий от М-Спорт с Форд Фиеста. Третият пилот на Фолксваген – Яри-Мати Латвала, остана 6-и, след като в петък загуби много време заради липсата на серво управление.