Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Мика Сало изненадан от формата на Ферари

Мика Сало изненадан от формата на Ферари

149
0
Мика Сало

Бившият пилот във Формула 1, Мика Сало, е изненадан приятно от формата на Ферари след Гран при на Австралия. Бившият пилот на Скудерията е доволен от темпото на отбора и не крие изненадата си, че колата произведена в Маранело изглежда по-добра в състезателно темпо от колата на Уилямс.

„Ферари изглеждат много силни“, заяви Сало пред финландската MTV3. „Фетел бе в състояние да изпревари Маса, а темпото на Кими също бе по-добро от това на бразилеца. Определено не очаквах това.“

Дали мнението му ще се потвърди и в предстоящото състезание в Малайзия, все още не е ясно. Екипът на Уилямс участва само с една кола в Гран при на Австралия, заради здравословни проблеми на Валтери Ботас.

„Щеше да е добре да се види, как ще се справи Валтери. Австралия винаги е доста странно състезание, което обаче не винаги дава ясна картина за съотношението на силите. Малайзия от своя страна е нормална писта.“

Дали картината от Австралия ще се повтори и на Сепанг предстои да разберем в края на месеца, като тогава ще е ясно също така, дали Валтери Ботас ще е готов за своя първи старт за тази година.