Начало Рали М-Спорт празнуваха двоен подиум в рали Италия

М-Спорт празнуваха двоен подиум в рали Италия

59
0
Евгени Новиков,Илка Минор,Кулдар Сик,От Танак

И двамата пилоти на М-Спорт Евгени Новиков и От Танак се качиха на подиума на рали Италия в Сардиния през изминалия уикенд. С премерено каране и внимателно управление по отсечките те не допуснаха грешките на далеч по-опитни състезатели и напълно заслужено накрая се радваха на постижението си.

Новиков и навигаторът му Илка Минор се изкачиха от седма до втора позиция, като освен това спечелиха три етапни победи. Руснакът завърши с повече от минута преднина спрямо съотборника си, като уверено контролираше темпото си до финала. Това е втори подиум за него този сезон след второто място в Португалия.

Беше много дълго рали с доста трудни отсечки – коментира Новиков. – Но се оказа чудесен уикенд за нас. Трябваше само да сме концентрирани през цялото време и накрая бяхме наистина щастливи. Миналия месец имах рожден ден, навърших 22 години. А сега имам вече два подиума – две втори места и явно е било писано да стане така!

Третата позиция е най-добър резултат за Танак в кариерата му до момента. В началото той губеше време заради решението си да сложи твърди гуми, но запази спокойствие и заедно с навигатора си Кулдар Сик спечели шест места.

Не се чувствах особено добре в четвъртък вечер, тъй като бяхме направили грешен избор на гуми. Заради това и останалата част от ралито бе истинска битка за нас, но пък вървяхме все по-добре и по-добре. Накрая усещането е невероятно. Да финиширам без проблеми и без грешки е много важно, а и се чувствам уверен в автомобила. Чувствам, че вече наистина започвам да разбирам какво трябва да направя – радваше се Танак на финала.