Начало Рали Екипът на М-Спорт е готов за битка на родна земя

Екипът на М-Спорт е готов за битка на родна земя

17
0

Екипът на М-Спорт е готов за битка на родна земя в рали Великобритания. Отсечките в горите на Уелс не са кой знае колко технични, но метеорологичните условия могат да ги превърнат в истинско изпитание. Предизвикателството става още по-сериозно, като се има предвид, че няма сервизи през деня.

Отборите никога не са напълно уверени какво да очакват в Уелс. Дъждът и мъглата са почти задължителна част от надпреварата там, като дори снегът не е изключен като възможност.

Мадс Остберг познава уелските гори по-добре от повечето си съперници. Норвежецът освен това няма търпение да се върне на чакъл след надпреварите на асфалт. Състезанието във Великобритания е едно от любимите за него, тъй като му напомня за скоростни дистанции в родината му.

Остберг има 10 участия в Уелс, като най-добрият му резултат досега е второ място през 2011 г. (с Фиеста RS WRC).

„Научихме много през последните няколко надпревари на асфалт, но трябва да призная, че чувството да се върна на чакъл е чудесно”, коментира норвежецът. „Това е едно от любимите ми ралита в календара. В уелската надпревара има нещо специално и много ни се ще да се борим отново за подиум.”

„Отсечките са наистина фантастични. Бързи са, с гладка настилка и може да се изгради чудесен ритъм. Много приличат на някои етапи в Норвегия, така че определено се чувствам като у дома си в Уелс. Ключът е да ти е удобно зад волана и да си уверен в сложни условия. Именно към това ще се стремя.”

„Надпреварата ще се състои малко по-рано тази година, така че може всъщност да се проведе на сухо. Това би било изумително. Веднъж съм карал на сухо там и усещането е страхотно. Но нямам претенции относно времето.”

За Ерик Камий най-важно ще е да финишира. Френският пилот е карал само веднъж досега в Уелс – миналия сезон във WRC2 – и доста бързо се ориентира в обстановката, взимайки осем победи в отсечките преди повреда на турбото да го спре преди самия финал.

„Рали Великобритания е специално събитие за мен. Карал съм там веднъж, но бяхме конкурентоспособни от самото начало. Тази година изживяването ще е напълно различно, но нямам търпение да излезем на трасето. Отсечките са бързи и плавни, а дори на мокро нивото на сцепление е изненадващо високо. Ще ни е нужно известно време, за да разберем как се държи и реагира WRC кола в тамошните условия, но желанието ни е да се справим максимално добре. Най-важно е да завършим. Ако обаче се чувстваме добре, би било добре да натиснем и да видим какво ще се получи”, каза Ерик.