Начало Рали М-Спорт с нови пилоти в WRC за следващия сезон

М-Спорт с нови пилоти в WRC за следващия сезон

41
0

Екипът на М-Спорт в Световния рали шампионат обяви пилотите си за следващия сезон. Това ще бъдат Мадс Отсберг (на първата снимка вдясно), който идва от Ситроен, и Ерик Камйи (долу). Французинът досега не е карал в кръг от WRC с автомобил от най-висша категория. Изборът му е изненадващ с оглед на солидното присъствие в тима на досегашните титуляри Елфин Еванс и От Танак. Последният ще кара догодина за новия англо-китайски тим на DMACK, докато британецът засега остава без тим. За Остберг това е завръщане в М-Спорт след 2 години в Ситроен.

„Автомобилът Форд Фиеста RS WRC сформира голяма част от кариерата ми и е чудесно усещането да се върна в тима, с който съм постигнал много успехи в миналото”, заяви Мадс, който именно с подобен автомобил спечели единствената си победа в световните ралита досега в Португалия през 2012 г. за екипа на Адапта Форд.

През тази седмица той ще тества за първи път новата спецификация на автомобила и заяви, че развълнуван от възможността да го направи.

„Ралитата с хлъзгава настилка са ми любимите и видяхме тази година, че новата Фиеста може да бъде много конкурентноспособна на чакъл, каза още норвежецът. – Целта ни е да наберем нужната скорост и да се борим да постигнем силни резултати. Очевидно в Швеция ще бъде най-добрата ми възможност (за максимално добро класиране), но мисля, че можем да бъдем много конкурентни и на много други състезание, които следват. Промених стила си на каране през последните 2 години и ще е интересно да видим как това ще проработи с Фиестата и дали ще трябва да се върна към предишния си стил.”

Що се отнася до Камйи, управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън е уверен, че французинът ще се справи със задачите си. Той идва от екипа на Тойота Моторспорт, където изпълняваше ролята на тестпилот на автомобила за WRC Ярис.