Начало WRC News М-Спорт се сбогува официално с Елфин Еванс

М-Спорт се сбогува официално с Елфин Еванс

705
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс; снимка: М-Спорт

Екипът на М-Спорт организира специално събитие, на което се сбогува с Елфин Еванс. 30-годишният уелсец ще е пилот на Тойота от следващия сезон. Той подписа двегодишен договор с ръководения от Томи Макинен отбор.

Еванс изкара почти цялата си професионална кариера в М-Спорт

От 2007 г. се състезава във Форд Фиеста Спорт Трофи във Великобритания и Ирландия, след това кара Фиеста R2 и Фиеста R5. През 2014 г. става част от WRC екипа. През 2016-та отново е зад волана на Фиеста R5, но през следващия сезон се връща в най-висшия ешелон. Еванс спечели първата си победа в световния шампионат в домашния си кръг от първенството – рали Уелс – през 2017 г.

„През последните 10 години наблюдавах как Елфин се превръща в първокласен пилот”, заяви управляващият директор на М-Спорт Малкълм Уилсън. „Всички тези сезони преминаха зад воланите на различни Форд Фиеста коли. Елфин е перфектният пример за това как един състезател може да напредва по „Стълбата на възможностите” на Форд. Желаем му всичко най-добро в бъдеще.”

„Невероятно горд съм от общите ни постижения и ролята, която М-Спорт изигра в развитието му. Той винаги ще е част от семейството ни.”

Настоящият шеф на тима Ричард Милнър сподели, че на практика е вървял по стъпалата нагоре заедно с Еванс

„Бях начело на Форд Фиеста Спорт Трофи, когато той започна да кара там. Беше наистина невероятно да го наблюдавам как се превръща в един от най-добрите състезатели в света. Малкълм вложи много в кариерата на Елфин, който понастоящем е във формата на живота си. Не се изненадвам, че го търсят. Не е тайна, че искахме да го задържим за догодина, но бяхме наясно, че ще е трудно. И макар да не успяхме, се гордеем много колко далеч стигна той”, допълни Милнър.

Самият Елфин не пропусна да спомене, че почти цялата му кариера досега премина в М-Спорт. Той обаче иска да се бори за световната титла и се надява решението да смени отбора да му помогне.

„Засега имам само една победа. Определено ми се иска догодина да подобря тази статистика. Благодарен съм на М-Спорт за цялата подкрепа”, добави Елфин.